Κρουασανάκια γεμιστά ... ποίημα! Ή αλλιώς γλυκά μισοφέγγαρα με άρωμα κανέλας για να συνοδεύετε τον καφέ σας! Αυτά τα κρουασανάκια θα σας κάνουν να μη θέλετε να τρώτε τίποτα άλλο για πρωινό!

Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Κρουασανάκια γεμιστά

>60'
Δύσκολο

Γλυκά μισοφέγγαρα με άρωμα κανέλας για να συνοδεύεται τον καφέ σας!

node-931


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 10 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. φρέσκο γάλα
  • 3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • ¼ φλιτζ. νερό χλιαρό
  • ½ φλιτζ. Βιτάμ
  • 25 γρ. μαγιά
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 2 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. κανέλλα
  • Για το σιρόπι:
  • 2 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα)
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το Βιτάμ
    , τη ζάχαρη και το αλάτι να πάρουν μια βράση. Μετά κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το γάλα να γίνει χλιαρό.
  • 2 Πρώτη αποστολή επιτυχής. Διάλυσε σε ένα μπολ τη μαγιά στο νερό, πρόσθεσε το μείγμα με το γάλα και ανακάτεψε. Ύστερα ρίξε το μισό από το αλεύρι και τα αβγά, ανακάτεψε και μόλις το μείγμα γίνει χυλός, πρόσθεσε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • 3 Την περί ης ο λόγος ζύμη, ζύμωσέ τη σε αλευρωμένη επιφάνεια, βάλ’ τη σε ένα μπολ αλειμμένο με Bιτάμ, σκέπασέ το με νωπή πετσέτα και άφησέ το σε ένα ζεστό σημείο για περίπου για δύο ώρες. Αποστολή νούμερο 2 επιτυχής.
  • 4 Βάλε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζύμωσέ τη άλλη μία και άνοιξε φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού. Κόψε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια και μετά το κάθε τετράγωνο διαγωνίως.
  • 5 Πρέπει να έχεις μείνει με τριγωνάκια... Άλειψε το καθένα με λιωμένο Bιτάμ Κλασικό, πασπάλισέ το με τη ζάχαρη, την κανέλα και λίγα καρύδια και τύλιξέ το σε ρολό, ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά της ζύμης.
  • 6 Δώσε σε κάθε κρουασάν ημικυκλικό σχήμα, βάλ’ τα το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί αλειμμένο με Bιτάμ, σκέπασε το ταψί με μια πετσέτα και άφησέ το σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα. Πέτυχε και η τρίτη αποστολή, πάμε για την τελευταία.
  • 7 Ενώ τα κρουασανάκια ψήνονται για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, εσύ βάλε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράσ’ το για 5-6 λεπτά.
  • 8 Όταν ψηθούν τα κρουασανάκια, βύθισέ τα για μερικά δευτερόλεπτα στο σιρόπι, βάλ’ τα σε μια πιατέλα και πασπάλισέ τα με καρύδια. Τα υπόλοιπα τ’ αφήνω σε σένα...

Καλή όρεξη!

Ο Chef επιλέγει να προσθέσει Βιτάμ όχι μόνο στη ζύμη για να την κάνει πιο αφράτη αλλά και στο ταψί έτσι ώστε να βοηθήσει τα κρουασανάκια να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
Για να μην κολλήσει το κέικ…

Οι φόρμες για μικρά κέικ δεν χρειάζονται άλλη προετοιμασία εκτός από άλειμμα με μαργαρίνη αν όμως η φόρμα είναι μεγάλη για να αποφύγετε να σπάσει το κέικ όπως θα το βγάζετε, μπορείτε να στρώσετε την φόρμα με λαδόκολλα καλά αλειμμένη με ΒΙΤΑΜ.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: