Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Μυζηθρόπιτα κυλιστή

15-30'
Εύκολο

Κύλισε η μυζήθρα και βρήκε το πιτάκι.

node-1600


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για το μείγμα:
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 2 αβγά
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Επίσης:
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • Αλεύρι
  • Ζάχαρη άχνη
  • Λεμονόφυλλα

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε μια λεκάνη το ανθότυρο, τα αβγά, το αλάτι, το ελαιόλαδο
    και το δυόσμο. Μην τα’ αφήσεις έτσι όμως: ζύμωσε το μείγμα να γίνει ομοιογενές και βάλ’ το στο ψυγείο για ½ ώρα περίπου να σφίξει.
  • 2 Πλάσε το μείγμα σε στρογγυλές πιτούλες (σαν κεφτέδες ένα πράγμα), τύλιξε τα μυζηθροπιτάκια με αλεύρι και τηγάνισέ τα με το ελαιόλαδo κι από τις δύο πλευρές, μέχρι να ξανθύνουν.
  • 3 Τέλος, πασπάλισε τα μυζηθροπιτάκια με ζάχαρη άχνη και σκέπασέ τα με λεμονόφυλλα για να πάρουν το άρωμά τους.

Καλή όρεξη!

Το Άλτις απαλό είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κλείνει μέσα του το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης, των αγρών, της μαντζουράνας και του χαμομηλιού, αρμονικά δεμένα με το άρωμα της ελιάς, που θα νοστιμίσει ιδιαίτερα τη γέμιση της πίτας.
Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: