Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Ντόνατς πατάτας

45-60'
Μέτριο

Μάλλον δεν είναι αυτά που τρώνε οι αστυνομικοί στις ταινίες... Αυτοί χάνουν!

node-957


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 400 γρ. πατάτες
  • 2 ½ φλιτζ. αλεύρι
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 40 γρ. ξερή μαγιά
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζ. νερό χλιαρό
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι
  • καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • Αλεύρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Ξέπλυνε τις πατάτες, βάλ’ τις σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και βράσ’ τις για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • 2 Μετά βγάλε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και πολτοποίησέ τις στο μύλο λαχανικών. Μη χύσεις όμως όλο το νερό της κατσαρόλας! Κράτα 1 φλιτζάνι, βάλ’ το σε μπολ, πρόσθεσε το Βιτάμ
    Soft και ανακάτεψε, για να λιώσει.
  • 3 Σε ένα άλλο μπολ βάλε το 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, τη μαγιά, ½ κουταλιά από τη ζάχαρη, ανακάτεψε και άφησε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αφρίσουν.
  • 4 Στο μπολ με το Bιτάμ Soft ανακάτεψε το μείγμα της μαγιάς και την υπόλοιπη ζάχαρη, ώστε να ενωθούν.
  • 5 Πρόσθεσε τώρα τις πατάτες, το αβγό ελαφρά χτυπημένο, το αλεύρι και το αλάτι. Ζύμωσε, ώστε να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη, κάλυψε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • 6 Βάλε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξέ τη με τον πλάστη σε πάχος περίπου ενός εκατοστού. Πάρε έναν αλευρωμένο κόφτη για ντόνατς και κόψε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια (στο εξής ντόνατς), βάλ’ τα σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκέπασέ τα με διαφανή μεμβράνη και άφησέ τα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • 7 Ρίξε το αραβοσιτέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, τηγάνισε 2-3 ντόνατς κάθε φορά, μέχρι να χρυσίσουν.
  • 8 Βγάλε τα ντόνατς με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και συνέχισε, μέχρι να τελειώσουν. Σέρβιρε με μέλι και καρύδια.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ Soft θα βοηθήσει σημαντικά στην παρασκευή μιας ομογενοποιημένης, γεμάτη αρώματα ζύμης για τα ντόνατς.
Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: