Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Σφολιατορολό

15-30'
Εύκολο

Από μικρό και από ρολό μαθαίνεις την αλήθεια

node-2327


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. αλλαντικά κομμένα σε μικρά ζάρια
  • 300 γρ. τυριά κίτρινα τριμμένα
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 150 γρ. κέτσαπ Hellmann's
  • 150 γρ. μουστάρδα Hellmann's Mild
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 αυγο
  • Λίγο βασιλικό ξερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι
    να κάψει και τσιγάρισε τα αλλαντικά, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Πρόσθεσε τώρα και τα κίτρινα τυριά.
  • 2 Στη συνέχεια ρίξε τα σε ένα μπολ και πρόσθεσε την κέτσαπ
    , τη μoυστάρδα και την ψιλοκoμμένη ντoμάτα και για καρύκευμα το βασιλικό και το αλατοπίπερο.
  • 3 Άνοιξε τώρα το φύλλο σφολιάτας (35χ35), ρίξε μέσα τη γέμιση να καλύψει όλο το φύλλο και άρχισε να γυρνάς σε ρολό. Μην ξεχνάς να βάζεις λίγο νεράκι για να κολλήσει το φύλλο.
  • 4 Τέλος, χτύπα ένα αυγό με λίγο γάλα και άλειψε με το μείγμα τη σφολιάτα από έξω. 5. Αυτό ήταν! Ψήσε το σφολιατορολό στους 180ο C μέχρι να ροδίσει καλά, κόψε το σε φέτες και σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Για να μην κολλήσει το κέικ…

Οι φόρμες για μικρά κέικ δεν χρειάζονται άλλη προετοιμασία εκτός από άλειμμα με μαργαρίνη αν όμως η φόρμα είναι μεγάλη για να αποφύγετε να σπάσει το κέικ όπως θα το βγάζετε, μπορείτε να στρώσετε την φόρμα με λαδόκολλα καλά αλειμμένη με ΒΙΤΑΜ.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: