Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Τάρτα λαχανικών

15-30'

Τάρτα λαχανικών από μπριάμ; Αυτό θα πει remix!

node-2388


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 350-400 γρ. μπριάμ που έχει περισσέψει
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 8 φέτες μπέικον
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. Φυτίνη με βούτυρο
  • 150 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά άλειψε ένα ταψί με τη Φυτίνη
    και αφού απλώσεις μέσα το φύλλο σφολιάτας, ψήσε το για λίγο στους 180ο C μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα
  • 2 Σε ένα τηγάνι, σόταρε το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα πρόσθεσε το μπριάμ που έχει περισσέψει.
  • 3 Όταν ετοιμαστεί το μείγμα, ρίξε το σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι, τη φρυγανιά, τα αυγά και τα τυριά, αλατοπιπέρωσε και αφού ανακατέψεις ελαφρά άρχισε να ζυμώνεις.
  • 4 Μόλις το φύλλο σφολιάτας στο ταψί είναι έτοιμο, ρίξε από πάνω τα ζυμωμένα υλικά από το μπολ, πρόσθεσε λίγο ακόμα τριμμένο τυρί από πάνω και ξαναβάλε το στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
  • 5 Μόλις πάρει χρώμα και λιώσουν τα τυριά η τάρτα λαχανικών είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποίησε στη συνταγή Φυτίνη με ελαιόλαδο για πιο δυνατή γεύση.
Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: