Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Τηγανιτά πιροσκί με πατάτα

45-60'
Εύκολο

Πιροσκί με πατάτα. Γίνεται; Γίνεται!

node-2331


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 80 γρ ηλιέλαιο Sol
  • 1 1/2 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 2/3 του ποτηριού νερό ή μπύρα
  • 300 γρ. έτοιμο πουρέ πατάτας Knorr

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, βάζουμε το αλεύρι σε ένα σκεύος, κάνουμε λακουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε όλα τα υλικά και τέλος το χλιαρό νερό, όπου έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Προσοχή: Η ζύμη πρέπει να γίνει λίγο πιο σφιχτή από των ψητών πιροσκί και να ζυμώνεται χωρίς να κολλάει καθόλου στα χερια. Σύμπληρώνουμε αλεύρι αν χρειαστεί και ανακατεύουμε καλά.
  • 2 Ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου δύο ώρες.
  • 3 Αφήνουμε να φουσκώσει.
  • 4 Μετά βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε τη ζύμη σε κομματάκια. Κάνουμε μπαλάκια βουτώντας στο αλεύρι και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20΄ περίπου.
  • 5 Παράλληλλα έχουμε ετοιμασει τον πουρέ πατατας knorr σύμφωνα με τις οδηγίες τις συκευασίας , ανοίγουμε τις μπαλίτσες στην παλάμη μας και τοποθετούμε ανάλογη ποσότητα από τον πουρέ και τα κλείνουμε καλά.
  • 6 Τα αφήνουμε λίγο και μετά τα τηγανίζουμε στο ηλιελαιο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσουν καστανόχρυσο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα τηγανιτά πιροσκί με πατάτα είναι έτοιμα!

Καλή όρεξη!

Για να μην κολλήσει το κέικ…

Οι φόρμες για μικρά κέικ δεν χρειάζονται άλλη προετοιμασία εκτός από άλειμμα με μαργαρίνη αν όμως η φόρμα είναι μεγάλη για να αποφύγετε να σπάσει το κέικ όπως θα το βγάζετε, μπορείτε να στρώσετε την φόρμα με λαδόκολλα καλά αλειμμένη με ΒΙΤΑΜ.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: