Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Τηγανόψωμο

30-45'
Εύκολο

Μια λιχουδιά στο τσάκα-τσάκα.

node-2235


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Λίγο πιπέρι
  • 300 γρ. τριμμένη φέτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπα σε ένα μπολ τα αυγά με 250 γρ. από τη φέτα, το κεφαλοτύρι, τα ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
    , το αλεύρι, πιπέρι και 1½ φλιτζάνι νερό, ώστε να γίνουν όλα ένας παχύρρευστος χυλός.
  • 2 Ρίξε το υπόλοιπο ελαιόλαδo σε ένα ταψάκι, άπλωσε το χυλό στο ταψί, τρίψε από πάνω την υπόλοιπη φέτα μαζί με λίγο πιπέρι και ψήσε το τηγανόψωμο σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C για 45 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: