Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Τορτίγιες γεμιστές

15-30'
Εύκολο

Κι όμως, έχουν και στο Μεξικό γεμιστά!

node-2256


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 μέτριες έτοιμες πίτες τορτίγιες
  • 6 μέτρια αυγά
  • 1 κουταλιά της σουπας Flora soft με Βούτυρο
  • 80 - 100 γρ. μικρούς κύβους ζαμπόν
  • 100 γρ. κομμένα στη μέση τοματίνια
  • 150 γρ. τριμμένο τυρί τσενταρ
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πριν κάνεις οτιδήποτε προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • 2 Σε ένα τηγάνι ζέστανε καλά το flora soft με βούτυρο και σόταρε ελαφρά το ζαμπόν. Στη συνέχεια βγάλτο από το τηγάνι και κράτα το στην άκρη (θα σου χρειαστεί μετά!)
  • 3 Σειρά έχουν τα αυγά! Αφού τα χτυπήσεις και τα αλατοπιπερώσεις, ρίξτα στο τηγάνι και ανακάτεψέ τα σε μέτρια φωτιά. Όταν τα δεις να έχουν μισοπήξει, ρίξε και το τυρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει πριν το βγάλεις από τη φωτιά.
  • 4 Πάμε για το γέμισμα τώρα. Μοίρασε την ομελέτα, το ζαμπόν και τα ντοματίνια στις τορτίγιες, τύλιξέ τες σε ρολά και βάλτες σε ένα ταψάκι.
  • 5 Οι γεμιστές τορτίγιες είναι έτοιμες να μπουν στο φούρνο. Ψήνεις για 5 λεπτά και σερβίρεις αμέσως.

Καλή όρεξη!

Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: