Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Τυρόπιτα με κρέμα

45-60'
Μέτριο

Μετά την μπουγάτσα με κρέμα, ιδού η τυρόπιτα με κρέμα -και δεν είναι αστείο.

node-1129


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1½ φλιτζ. φέτα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. κασέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 8 φλιτζ. γάλα
  • 8 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 5 αβγά χτυπημένα
  • 4 κουταλιές φυτίνη
  • φυτίνη λιωμένη για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Διάλυσε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με 4 φλιτζάνια από το γάλα, βάλε το υπόλοιπο γάλα να βράσει και, πριν φουσκώσει, ρίξε σιγά-σιγά το γάλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • 2 Μόλις πήξει, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε ανακατεύοντας τη φυτίνη
    . Άφησε το μείγμα να κρυώσει καλά, πριν ρίξεις τα αβγά, τη φέτα, το κασέρι και την κεφαλογραβιέρα, και ανακάτεψε χωρίς σταματημό, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  • 3 Σε ένα ταψί αλειμμένο με φυτίvη στρώσε 4 από τα φύλλα, αφού τα αλείψεις κι αυτά με φυτίvη, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Ρίξε το μείγμα από την κατσαρόλα και άπλωσέ το ομοιόμορφα.
  • 4 Από πάνω τώρα στρώσε τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα αλείψεις με φυτίvη και τα κόψεις στις διαστάσεις του ταψιού. Γύρισε τα κάτω φύλλα προς το εσωτερικό του ταψιού και πίεσέ τα για να κολλήσουν με τα πάνω φύλλα.
  • 5 Και μετά τι; Μετά χάραξε την πίτα ελαφρά σε κομμάτια και ψήσε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • 6 Βγάλε την τυρόπιτα από το φούρνο, άφησε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και σέρβιρε.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί στη συνταγή Φυτίνη με ελαιόλαδο για πιο δυνατή γεύση στη γέμιση της τυρόπιτας.
Για να μην κολλήσει το κέικ…

Οι φόρμες για μικρά κέικ δεν χρειάζονται άλλη προετοιμασία εκτός από άλειμμα με μαργαρίνη αν όμως η φόρμα είναι μεγάλη για να αποφύγετε να σπάσει το κέικ όπως θα το βγάζετε, μπορείτε να στρώσετε την φόρμα με λαδόκολλα καλά αλειμμένη με ΒΙΤΑΜ.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: