Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Τυρόπιτα με μανιτάρια

30-45'
Μέτριο

Γνωστή και ως μανιταρόπιτα με τυρί ή μανιταροτυρόπιτα.

node-1788


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 400 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. κασέρι
  • ½ κιλό ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
  • 200 γρ. καπνιστό μετσοβόνε
  • 200 γρ. μυζήθρα
  • Πιπέρι
  • 300 γρ. φέτα
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. Βιτάμ Culinesse

Ξεκινάμε!

  • 1 Σόταρε τα μανιτάρια με 2 κουταλιές Βιτάμ
    Culinesse και μετά άφησέ τα να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους, ώστε να μη γίνει νερουλή η τυρόπιτα με μανιτάρια.
  • 2 Όσο αυτά συμβαίνουν στο τηγάνι, χτύπα σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά και το πιπέρι, ρίξε το μείγμα σε μια λεκάνη όπου έχεις τρίψει τα τυριά με τον τρίφτη του κρεμμυδιού, και ανακάτεψε καλά.
  • 3 Τοποθέτησε σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ Culinesse ένα φύλλο αλειμμένο με Bιτάμ Culinesse κι από πάνω άλλο ένα φύλλο καλά αλειμμένο κι αυτό με Bιτάμ Culinesse. Ακόμα πιο πάνω άπλωσε με μια τρυπητή κουτάλα ⅓ από το μείγμα των τυριών, άλλα δύο φύλλα (αλειμμένα, εννοείται, με Bιτάμ Culinesse), άλλο ⅓ από το μείγμα των τυριών, τα μανιτάρια και άλλα δύο φύλλα καλά αλειμμένα με Bιτάμ Culinesse. ⅓+⅓=⅔. Άρα μένει άλλο ⅓ μείγματος τυριών για να απλώσεις με την τρυπητή κουτάλα και να βάλει τα δύο τελευταία φύλλα, καλά αλειμμένα με... Bιτάμ Culinesse,
  • 4 Περίχυσε την τυρόπιτα με μανιτάρια με τα υγρά που έμειναν στη λεκάνη, τρύπα τα φύλλα σε 2-3 σημεία με το πιρούνι και ψήσε την μανιταροτυρόπιτα 30-40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C. Σερβίρεται αμέσως.

Καλή όρεξη!

Ο Chef σοτάρει τα μανιτάρια με Βιτάμ Culinesse το οποίο θα τα μαλακώσει και θα τα βοηθήσει να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: