Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Φαβοτάρτα με αυγουλάκια ορτυκιών

45-60'

Δεν είναι μια απλή τάρτα. Είναι γκουρμεδιά!

node-2465


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3 φλ.τσ. φάβα βρασμένηβρασμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μερίδες "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 κ.γ. φρέσκια ψιλoκομμένη μέντα
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • 500 γρ. Passata Pummaro
  • 400 γρ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • Αυγά ορτυκιών για κάθε μερίδα

Ξεκινάμε!

  • 1 Σε μια κατσαρόλα με νερό, βάλε τη φάβα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σπιτικό ζωμό να βράσουν.
  • 2 Όταν γίνει αυτό, βάλε τη φάβα σε ένα μπολ, πρόσθεσε το σιμιγδάλι και ανακάτεψε τα υλικά να ενωθούν.
  • 3 Στη συνέχεια, πρόσθεσε το λάδι
    , το αλατοπίπερο και τέλος τη μέντα. Ανακάτεψε πάλι μία καλά και πρόσεξε μην γίνει η ζύμη πολύ μαλακή.
  • 4 Ωραία, χώρισε τη ζύμη τώρα στα έξι και στρώσε την σε αντίστοιχα φορμάκια τα οποία έχεις αλείψει με ελαιόλαδo.
  • 5 Όπως είναι οι τάρτες ψήσε τις για 7-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά στο φούρνο και στη συνέχεια, όταν κρυώσουν, τα ξεφορμάρεις.
  • 6 Τέλος, σπάσε πάνω από κάθε τάρτα ένα αυγό ορτυκιού, κάλυψε από πάνω με σάλτσα ντομάτας και ξαναψήσε για 3-4 λεπτά, ανάλογα με πόσο σφικτό θέλεις να είναι το αυγό. Αυτό ήταν, η φαβοτάρτα με αυγουλάκια ορτυκιών είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ κυριαρχεί το ζωηρό άρωμα της φρεσκοκομμένης ελιάς, και η πικάντικη γεύση που θα ανεβάσουν τις γευστικές επιδόσεις των πιάτων σας.
Αλάτι στο φαγητό

Μαγειρέψατε την αγαπημένη σας συνταγή και παράπεσε το αλάτι. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ απλά. Επιστρατέψτε ένα αχρησιμοποίητο σφουγγάρι, βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί και θα απορροφήσει το αλάτι. Επαναλάβετε δυο - τρεις φορές, τοποθετώντας το σφουγγάρι σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά και αφού το έχετε ξεπλύνει. Αν σκοπεύετε να ξαναζεστάνετε το φαγητό, τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα ή το ταψί, πατάτες που απορροφούν το αλάτι. Αφαιρέστε τις πριν το σερβίρισμα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: