Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Χούμους

15-30'

Έβρασες ρεβύθια και δεν τα έφαγες; Ευκαιρία να φτιάξεις ένα παραδοσιακό πιάτο από την Μέση Ανατολή!

node-2389


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 πιάτα απο ρεβύθια σούπας που έχουν περισσέψει
  • Όσο ταχίνι χρειαστεί
  • Χυμό λεμονιού
  • Κύμινο
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Κόλιανδρο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο Άλτις κλασικό

Ξεκινάμε!

  • 1 Πάρε τα ρεβύθια που έχουν περισσέψει και αφού τα στραγγίξεις από το ζουμί τους, βάλε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το κύμινο, την πάπρικα, το κόλιανδρο, το αλάτι και το ελαιόλαδο
    .
  • 2 Χτύπα όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφα μείγμα.
  • 3 Ανάλογα με το πως σου αρέσει μπορείς να προσθέσεις και άλλο από τα παραπάνω υλικά.
  • 4 Αυτό ήταν. Το χούμους είναι έτοιμο να το σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Ισορροπημένο και φίνο, το ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟ χαρίζει αυθεντικότητα σε αγαπημένες συνταγές όπως το όσπριο γι' αυτό και είναι η επιλογή του Chef γι' αυτό το πιάτο.
Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: