Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Κρέμα μπεσαμέλ

15-30'
Εύκολο

Για παστίτσιο, για μουσακά ή για ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.

node-2140


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 4 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε το Βιτάμ
    Culinesse σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και, μόλις κάψει, πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι και έχοντας το νου σου να μη σβολιάσει.
  • 2 Στη συνέχεια ρίξε το ζεστό γάλα, χτυπώντας το με το σύρμα, πρόσθεσε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, και άφησε την κρέμα μπεσαμέλ να ψηθεί για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • 3 Στο τέλος, πρόσθεσε το τριμμένο τυρί και, αν η κρέμα μπεσαμέλ είναι πολύ σφιχτή, λίγο γάλα ακόμη.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ Culinesse είναι ιδανικό, λόγω της ρευστότητάς του, για την παρασκευή μπεσαμέλ. Θα απλωθεί ομοιόμορφα και δύσκολα θα σβολιάσει με το αλεύρι.
Η επιτυχία μιας σφιχτής μαρέγκας:

Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: