Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Πίτα με σταφίδες, αμύγδαλα και πορτοκάλι

>60'
Εύκολο

Όσο προόδευε η ανθρωπότητα, τόσο πιο σύνθετες γίνονταν οι πίτες της.

node-2184


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
  • 1 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
  • 1 κουταλιά τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζανάκι μπράντι
  • 1½ κουταλάκι ανθρακική σόδα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1½ φλιτζάνι σταφίδα σουλτανίνα
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπα το ελαιόλαδο
    και τη ζάχαρη στο μίξερ για αρκετή ώρα και μετά πρόσθεσε στο μείγμα το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα διαλυμένη στο μπράντι.
  • 2 Σε ένα άλλο μπολ τώρα, βάλε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο, ανακάτεψέ τα και πρόσθεσε σταδιακά το νέο μείγμα στο πρώτο ανακατεύοντας. Επίσης, ρίξε μέσα το ξύσμα λεμονιού, τη σταφίδα και την αμυγδαλόψιχα, χωρίς να σταματήσεις να ανακατεύεις.
  • 3 Πολύ ωραία! Και τώρα μετάγγισε το μείγμα που προέκυψε σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί φούρνου και ψήσε την πίτα με σταφίδες, αμύγδαλα και πορτοκάλι για 1 ώρα και 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C. Αν θέλεις, μετά μπορείς να την πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Άλτις απαλό, ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κλείνει μέσα του το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης, των αγρών, της μαντζουράνας και του χαμομηλιού, αρμονικά δεμένα με το άρωμα της ελιάς, ανταμείβοντας τους επιλεκτικούς με τη φίνα γεύση του.
Για να μην κολλήσει το κέικ…

Οι φόρμες για μικρά κέικ δεν χρειάζονται άλλη προετοιμασία εκτός από άλειμμα με μαργαρίνη αν όμως η φόρμα είναι μεγάλη για να αποφύγετε να σπάσει το κέικ όπως θα το βγάζετε, μπορείτε να στρώσετε την φόρμα με λαδόκολλα καλά αλειμμένη με ΒΙΤΑΜ.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: