Μία από τις 233 συνταγές με: Ζύμες/Πίτες

Τάρτα με φρέσκα φρούτα εποχής

15-30'
Μέτριο

Για να το πούμε κι αλλιώς, μια τάρτα παντός καιρού!

node-2232


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κουταλάκια άρωμα βανίλια
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. Βιτάμ (κρύο και κομμένο σε μικρούς κύβους)
  • Φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα
  • 4-5 κουταλιές παγωμένο νερό
  • Για τη σαντιγί:
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το Βιτάμ
    σε μια κουζινομηχανή και δούλεψε το μείγμα ώσπου να γίνει σαν ψίχουλα. Ενώ η μηχανή δουλεύει, ανάμειξε το νερό με τη βανίλια και πρόσθεσέ τα στο μείγμα της αμυγδαλόψιχας, συνεχίζοντας να το δουλεύεις ώσπου να γίνει ζύμη και να μαζευτεί σε μπάλα.
  • 2 Τύλιξε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, βάλ’ τη στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα, άνοιξέ τη σε λεπτό φύλλο πάνω σε λαδόχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής.
  • 3 Κόψε στο φύλλο 24 δίσκους διαμέτρου 10 εκ., στρώσ’ τους σε 12 μικρές φόρμες της ίδιας διαμέτρου, κάνε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και βάλ’ τες πρώτα στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά για 10-14 λεπτά στη μεσαία θέση σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-200°C.
  • 4 Στη συνέχεια άφησε τις τάρτες να κρυώσουν, όσο εσύ θα ετοιμάζεις τη σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν.
  • 5 Τέλος, άπλωσε πάνω στις τάρτες τη σαντιγί και γάρνιρε με τα φρέσκα φρούτα εποχής.

Καλή όρεξη!

Ο Chef στρώνει στη φόρμα μία λαδόκολλα καλά αλειμμένη με Βιτάμ έτσι ώστε να μη σπάσει η τάρτα όταν τη βγάλει από αυτήν.
Για να μην κολλήσει το κέικ…

Οι φόρμες για μικρά κέικ δεν χρειάζονται άλλη προετοιμασία εκτός από άλειμμα με μαργαρίνη αν όμως η φόρμα είναι μεγάλη για να αποφύγετε να σπάσει το κέικ όπως θα το βγάζετε, μπορείτε να στρώσετε την φόρμα με λαδόκολλα καλά αλειμμένη με ΒΙΤΑΜ.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: