Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Αργεντίνικες σπαλομπριζόλες με σάλτσα Τσιμιτσούρι

15-30'
Εύκολο

Αν σε ψήνει η Αργεντινή τότε θα σε ψήσει κι αυτή η συνταγή!

node-2302


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (450 γρ. η κάθε μία)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • ½ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Ξεκινάμε!

  • 1 Αγόρασε από τον χασάπη σου αυτές τις υπέροχες, παχιές μπριζόλες και πες του να μην τις χτυπήσει - απαγορεύεται!
  • 2 Ζέστανε το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά, ή αν δεν έχεις χρησιμποίησε το γκριλ του φούρνου στους 220° C και βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν. Μην βάλεις καθόλου αλάτι κατά το ψήσιμο για να παραμείνει ζουμερό και να μην στεγνώσει.
  • 3 Όσην ώρα ψήνονται εσύ μπορείς να φτιάξεις τη σάλτσα τσιμιτσούρι. Πάρε λοιπόν ένα γουδί και χτύπα μέσα τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το θυμάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο
    και την γλυκιά πάπρικα.
  • 4 Τέλος, άπλωσε με ένα κουτάλι τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, 5 λεπτά πριν το βγάλεις από τη φωτιά. Η Αργεντίνικες σπαλομπριζόλες με τσιμιτσούρι είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Για τη σάλτσα Τσιμιτσούρι, ο Chef εναλλακτικά πασπαλίζει στο μείγμα αντί φρέσκου σκόρδου ένα τριμμένο Κυβάκι Μυρωδικών Knorr Σκόρδο που θα δώσει extra γεύση.
Νόστιμες πατάτες φούρνου

Δημιουργήστε ένα ευφάνταστο μίγμα με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού και μουστάρδα. Περιχύστε τις πατάτες, αφού προηγουμένως τις έχετε ρίξει ελαιόλαδο.
Εναλλακτικά:
Πανάρετέ τις με αλεύρι και φρυγανιά, όπου θα έχετε προσθέσει τα αγαπημένα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικό, κύμινο κλπ) και φυσικά αλάτι. Ανακατέψτε τις με λάδι ή Flora Soft στο ταψί. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε άλλη μία φορά. Το αποτέλεσμα… μετράει!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: