Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Αργεντίνικες σπαλομπριζόλες με σάλτσα Τσιμιτσούρι

15-30'
Εύκολο

Αν σε ψήνει η Αργεντινή τότε θα σε ψήσει κι αυτή η συνταγή!

node-2302


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (450 γρ. η κάθε μία)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό
  • ½ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Ξεκινάμε!

  • 1 Αγόρασε από τον χασάπη σου αυτές τις υπέροχες, παχιές μπριζόλες και πες του να μην τις χτυπήσει - απαγορεύεται!
  • 2 Ζέστανε το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά, ή αν δεν έχεις χρησιμποίησε το γκριλ του φούρνου στους 220° C και βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν. Μην βάλεις καθόλου αλάτι κατά το ψήσιμο για να παραμείνει ζουμερό και να μην στεγνώσει.
  • 3 Όσην ώρα ψήνονται εσύ μπορείς να φτιάξεις τη σάλτσα τσιμιτσούρι. Πάρε λοιπόν ένα γουδί και χτύπα μέσα τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το θυμάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο
    και την γλυκιά πάπρικα.
  • 4 Τέλος, άπλωσε με ένα κουτάλι τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, 5 λεπτά πριν το βγάλεις από τη φωτιά. Η Αργεντίνικες σπαλομπριζόλες με τσιμιτσούρι είναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Για τη σάλτσα Τσιμιτσούρι, ο Chef εναλλακτικά πασπαλίζει στο μείγμα αντί φρέσκου σκόρδου ένα τριμμένο Κυβάκι Μυρωδικών Knorr Σκόρδο που θα δώσει extra γεύση.
Σαλάτες, ζυμαρικά και... Κρασί

Οι σαλάτες σε ένα τραπέζι είναι ένα πιάτο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Και όσον αφορά στα μυρωδικά και κυρίως στις σάλτσες που χρησιμοποιούμε. Έτσι, δεν υπάρχει κάποιο κρασί που ενδείκνυται για σαλάτες με ξύδι ενώ για τις άλλες, το καλύτερο συνοδευτικό για τις δροσερές μας δημιουργίες είναι ένα λευκό, ξηρό που θα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τα συστατικά τους.
Τα αγαπημένα ζυμαρικά, επιτρέπουν κάθε λογής οινολογική χρήση. Πάντα σε συνδιασμό με τη σάλτσα πειραματιστείτε άφοβα και απολαύστε τα!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: