Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Αργεντίνικη Criolla

30-45'
Μέτριο

Αυτή η συνταγή είναι βέρα Αργεντίνα!

node-2305


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 750 γρ. μοσχάρι απο το ποντίκι σε κομματάκια
  • 300 γρ. κολοκύθα κίτρινη σε κύβους
  • 150 γρ. ρύζι τυπου καρολινα
  • 100 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 4 μέτριες πατάτες σε κύβους
  • 400 γρ. κλασικό ντοματάκι Pummaro ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές πράσινες σε κομμάτια
  • 2 μήλα πράσινα σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κομμάτι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα
  • 1 κ.γ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 50 cl λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σπιτικό ζωμό Knorr βοδινού
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ξεκινάμε!

  • 1 Για αρχή, σόταρε το κρέας σε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο λάδι
    .
  • 2 Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • 3 Όταν μαγειρευτούν λίγο, πρόσθεσε το κρέας μαζί με το σέλερι, τη δάφνη, το θυμάρι, τη ματζουράνα, το μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Στη συνέχεια ρίξε αλάτι, πιπέρι, το κρασί και αφού σκεπάσεις την κατσαρόλα μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
  • 4 Πρόσθεσε τώρα τα μήλα, την κολοκύθα, 1 ποτήρι νερό μαζί με τον σπιτικό ζωμό Knorr και άστα να μαγειρευτούν για άλλα 20 λεπτά.
  • 5 Βράσε τώρα το ρύζι σε ένα διαφορετικό σκεύος, αφού βάλεις αλάτι στο νερό και με το που γίνει και το ρύζι το προσθέτεις μαζί με το κρέας.
  • 6 Η Αργεντίνικη Criolla είναι έτοιμη. Αν θες την σερβίρεις μέσα σε μια μισή κολοκύθα ή ένα πεπόνι που έχεις στεγνώσει για λίγο στο φούρνο.

Καλή όρεξη!

Για να "συμμαχήσουν" με τη γεύση του κρέατος η κολοκύθα και τα μήλα, ο Chef τα βράζει σε ένα ποτήρι νερό με 1 Ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικό για περίπου 20 λεπτά.
Πώς θα καθαρίσετε τα πράσα

Για να καθαρίσετε πράσα, πρώτα βγάλτε, αν υπάρχουν, τα χτυπημένα εξωτερικά φύλλα. Κόψτε τις άκριες με τις ρίζες και τις σκληρές άκριες των φύλλων. Με ένα μυτερό μαχαίρι, τρυπήστε το πράσο 5 εκατ. περίπου κάτω από το πράσινο μέρος και κόψτε προς την πάνω άκρη ώστε να χωρίσετε το πράσο στα δύο. Βυθίστε την μεριά των φύλλων σε μια λεκάνη με νερό και ανακινείστε ζωηρά ή ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: