Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Αρνάκι με αγκινάρες

>60'
Μέτριο

Δεν έχετε την τύχη να το τρώτε κάθε μέρα, αλλά όποτε έχετε τα υλικά, δεν πρέπει να χάνετε την ευκαιρία.

node-750


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό αρνίσια σπάλα
  • 8 αγκινάρες
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ κιλό σέσκουλα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδo
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Για αρχή κόψε το κρέας σε κομμάτια, ξέπλυνέ τα, σκούπισέ τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • 2 Σε μια καυτή κατσαρόλα σόταρε με λαδί τα κομμάτια του κρέατος μέχρι να πάρουν το τέλειο χρωματάκι, πρόσθεσε τα κρεμμύδια, ώστε όλα να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • 3 Ρίξε το ζωμό λαχανικών και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπάσει το κρέας, άφησέ τα να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.
  • 4 Όλα καλά μέχρι εδώ; Γιατί πρέπει να ασχοληθούμε και λίγο με τις αγκινάρες που τις παραμελήσαμε: πρέπει να τις καθαρίσεις από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, να τις κόψεις στα 2 ή στα 4 και να τις βάλεις σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού (για να μη μαυρίσουν).
  • 5 Αν ξεμπέρδεψες με τις αγκινάρες, χώρισε τα σέσκουλα σε φύλλα, ξέπλυνέ τα με τον άνηθο και χοντρόκοψέ τα.
  • 6 Τελειώνουμε... Στην κατσαρόλα με το κρέας πρόσθεσε τις αγκινάρες, τα σέσκουλα, τον άνηθο και συνέχισε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά (αν χρειαστεί, επιτρέπεται να προσθέσεις λίγο νερό). Δεν απομένει παρά να κατεβάσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και να σερβίρεις...

Καλή όρεξη!

Ο Chef σιγοβράζει το κρέας σε ζωμό λαχανικών Knorr. Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα ρουφήξει όλη τη νοστιμιά και τα αρώματα από το ζωμό.
Καρυκεύματα – αρωματικά

Το κύμινο, το μοσχοκάρυδο όπως άλλωστε και το πιπέρι πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένα. Το κόλιανδρο και το μαχλέπι πρέπει να είναι χοντροκοπανισμένα. Τα καρυκεύματα και τα αρωματικά αν δεν αποτελούν πομάδα-μαρινάδα, μπαίνουν πάντα τελευταία στο μαγείρεμα, για να δώσουν όλο τον καλό εαυτό τους στη γεύση!Μεγάλη προσοχή στα "γλυκά" καρυκεύματα, μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλλο, γιατί μπορεί να μεταμορφώσουν το φαγητό - τόσο που να μην το αναγνωρίζετε! Είναι προτιμότερο να τα βάλετε στις σάλτσες και να μην τα αναμείξετε στο κυρίως φαγητό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: