Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Κεφτεδάκια τηγανιτά

15-30'
Εύκολο

Να το ξέρεις: όλα τα παιδάκια τρώνε κεφτεδάκια!

node-2332


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ κ.γ. ζωμό Knorr βοδινό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πάρε ένα μπολ και ανακάτεψε τον κιμά με τα αυγά, το ψωμί το οποίο έχεις μουσκέψει και στύψει καλά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, τον ζωμό Knorr και λίγο λάδι
    .
  • 2 Να ξέρεις ότι όσο πιο πολύ τους παιδέψεις με το ζύμωμα τόσο πιο νόστιμοι θα γίνουν. Αν θες, όσο τους ζυμώνεις να βρέχεις τα χέρια σου με νερό για να παίρνει υγρασία το μείγμα και να μην κολλάει.
  • 3 Στη συνέχεια, και αφού τελειώσεις με το πλάσιμο, πάρε ένα τηγάνι και γέμισέ το με ελαιόλαδo. Όταν αυτό κάψει βάλε τους κεφτέδες μέσα για τηγάνισμα. Μόλις δεις ότι έχει κάνει μια καλή κρούστα χαμήλωσε τη φωτιά και άσε τους να σιγοψηθούν.
  • 4 Τα τηγανιτά κεφτεδάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

O Chef χρησιμοποίησε ζωμό βοδινού Knorr Σπιτικό στο μείγμα του κιμά γιατί είναι ό,τι πιο κοντινό στον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής. Αυθεντικός, ζωμός χωρίς συντηρητικά.
Το βράσιμο των φασολιών

Για να καταλάβετε αν τα ξερά φασόλια έχουν βράσει, δείτε αν κατακάθονται, ενώ βράζουν, στον πάτο της κατσαρόλας.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: