Αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια είναι ένας τρόπος να κάνετε τις γιαγιάδες να σας παραδεχτούν. Δοκιμάστε αυτή τη λαχατριστή συνατγή για κεφτεδάκια και μαγειρέψτε για τη γιαγιά με cookoo διάθεση!

Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Κεφτεδάκια της γιαγιάς

15-30'
Μέτριο

Υπάρχει ένας τρόπος να κάνετε τις γιαγιάδες να σας παραδεχτούν. Είναι αυτή η συνταγή.

node-751


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό κιμά χοιρινό
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδo
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για τη σάλτσα:
  • 3 φλιτζ. Pummaro Ψιλοκομμένο με Κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδo
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι-πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ξεκινάμε!

  • 1 Κεφτεδάκια χωρίς να λερώσουμε χέρια δεν γίνονται. Οπότε ανασκουμπώσου, βάλε σε ένα μπολ το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κιμά, το ελαιόλαδo, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, και άρχισε να ζυμώνεις.
  • 2 Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, πλάσε κεφτεδάκια, τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα, σκέπασέ τα με διαφανή μεμβράνη και τα βάλ’ τα στο ψυγείο.
  • 3 Μετά από μία ώρα, βγάλ’ τα από το ψυγείο, αλεύρωσέ τα τίναξέ τα για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • 4 Ωραία. Ζέστανε σε ένα βαθύ τηγάνι το αραβοσιτέλαιο και, όταν κάψει, τηγάνισε τα κεφτεδάκια, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα, και βγάλ’ τα με μια τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
  • 5 Σειρά έχει η σάλτσα: σόταρε το κρεμμύδι σε μια καυτή κατσαρόλα, μέχρι να καραμελώσει, και μετά πρόσθεσε το λάδι
    , το Pummaro
    Ψιλοκομμένο με Κρεμμύδι, τον κύβo κότας διαλυμένο σε 4 φλιτζάνια βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και δώσ’ τους 5-6 λεπτά να σιγοβράσουν.
  • 6 Ρίξε τώρα τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και βράσ’ τα για περίπου 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • 7 Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σέρβιρε τα κεφτεδάκια, περιχύνοντας με τη σάλτσα τους και γαρνίροντάς τα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Για τη σάλτσα ο Chef χρησιμοποιεί Pummaro Ψιλοκομμένο με Κρεμμύδι, γιατί είναι 100% φυσικό προϊόν! Δεν περιέχει συντηρητικά ούτε χρωστικές ουσίες.
Πόσο φρέσκα είναι τα μύδια;

Υπέροχο έδεσμα αλλά και πολύ επικίνδυνη τροφή αν αποδειχτούν ότι δεν είναι φρέσκα. Μεγάλη προσοχή λοιπόν. Τα φρέσκα μύδια ή είναι κλειστά ή κλείνουν μόλις ενοχληθούν. Όσα δεν κλείνουν και όσα είναι σπασμένα πρέπει να τα πετάξετε. Πετάξτε επίσης όσα δεν ανοίξουν κατά το βράσιμο ή το άχνισμα. Δεν θα πρέπει να "απαιτήσετε" τέτοια συμπεριφορά από τα κατεψυγμένα μύδια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: