Η σούπα δεν πρέπει να βράζει. Πρέπει να σιγοβράζει και πάντα σε κλειστή κατσαρόλα για να μην χάνονται όλα τα πολύτιμα συστατικά της.
Συνδέσου στο Cookoo.gr μέσω Facebook.
Κοκκινιστή κρεατόσουπα
45-60'
Μέτριο
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- ¾ του κιλού μοσχαρίσια σπάλα
- 1 κουτί τοματόσουπα με κρουτόν
- 6 λευκά μανιτάρια
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- ½ φλιτζ. ρύζι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές Βιτάμ Soft
- 1 ζωμό βοδινού
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ξεκινάμε!
- 1 Ας αρχίσουμε με λίγο ξέπλυμα μοσχαρίσιου κρέατος: πλύνε λοιπόν το κρέας και μετά κόψ’ το σε κομματάκια.
- 2 2 Πρόσθεσε το
λάδι
- 3 Όλα καλά ως εδώ. Ρίξε 5 φλιτζάνια νερό, το ζωμό βοδινού, τα καρότα, άντε και πιπέρι, και σιγόβρασε για 30 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- 4 Στο μεταξύ, σκούπισε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα, κόψ’ τα σε φέτες και σόταρέ τα για 3-4 λεπτά σε ένα τηγάνι όπου έχεις λιώσει το
Βιτάμ
- 5 Ρίξ’ τα τώρα στην κατσαρόλα με το κρέας, πέτα μέσα και το ρύζι, τα 3 φακελάκια τοματόσουπα και 2 φλιτζάνια νερό, ανακάτεψε και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι το κρέας και το ρύζι να μαλακώσουν.
- 6 Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σέρβιρε τρίβοντας από πάνω μαύρο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Ο Chef χρησιμοποιεί την Tοματόσουπα με κρουτόν της Knorr, για να δώσει ωραίο χρώμα στη κρεατόσουπα και να νοστιμίσει στο βράσιμο τα υπόλοιπα υλικά.
Με λίγη καλή θέληση, τα πάντα μπορούν να γίνουν κοκκινιστά, γιατί όχι και μια κρεατόσουπα;