Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Μαροκινό μοσχαράκι σε τανζίν

45-60'
Εύκολο

Τανζίν, ή αλλιώς η γάστρα στα Μαροκινά!

node-2310


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 200 γρ. μοσχάρι φιλέτο
  • 1 κούπα τσαγιού πλιγούρι
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 4 βερίκοκα
  • 4 δαμάσκηνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κόλιανδρο
  • Κρόκο Κοζάνης
  • Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 20 γρ. Φυτίνη με βούτυρο
  • Γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού κόψεις το μοσχαράκι σε φέτες ζουλιέν το σοτάρεις σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο
    .
  • 2 Μόλις ροδοκοκκινίσει προσθέτεις τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το τσίλι και την πράσινη πιπεριά. Όταν πάρουν κι αυτά χρώμα, τα σβήνεις με λευκό κρασί και περιμένεις το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του.
  • 3 Στη συνέχεια, βάλε το στο ταζίν (ένα ειδικό Μαροκινό σκεύος), πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο και ψήσε στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180ο C.
  • 4 Σε ένα δεύτερο τηγάνι σόταρε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδo και μόλις πάρει χρώμα σβήσε με κρασί. Πρόσθεσε τώρα το πλιγούρι, 2 κούπες νερό και τον κρόκο Κοζάνης και άσε τα να βράσουν. Μόλις δεις ότι έχει πιει τα υγρά του βάλε πιπέρι, αλάτι και λίγο βουτυράκι.
  • 5 Τέλος, αφού βεβαιωθείς ότι έχει ψηθεί το κρέας, βάλε σε ένα πιάτο το πλιγούρι, τα φιλετάκια από πάνω και γαρνίρισε το Μαροκινό μοσχαράκι σε τανζίν με λίγη ντομάτα και γιαούρτι.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Pummaro γιατί οι τομάτες με τις οποίες φτιάχνεται είναι φρέσκες και με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση με αποτέλεσμα να δίνουν καλύτερη ποιότητα στο φαγητό σας και θα χαρίσουν στο μοσχαράκι φίνα γεύση ανταμείβοντας τους επιλεκτικούς και απαιτητικούς ουρανίσκους.
Για διαφορετικά κοκκινιστά

Δοκιμάστε στα κάθε είδους κοκκινιστά αλλά και στη φασολάδα να προσθέσετε κατά το μαγείρεμα λίγη ξεραμένη πορτοκαλόφλουδα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: