Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Μενταγιόν από μοσχάρι με σάλτσα λεμονάτη

15-30'
Εύκολο

Δεν θα το κρεμούσατε ποτέ στο λαιμό σας, αλλά μπορείτε μια χαρά να το βάλετε στο πιάτο σας!

node-1593


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για τη λεμονάτη σάλτσα Βιτάμ:
  • 50 γρ. Βιτάμ
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
  • Επίσης:
  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος από το κιλότο σε φιλετάκια
  • 1½ κουταλιά Βιτάμ
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για γαρνιτούρα:
  • Λαχανικά βρασμένα και σοταρισμένα με Βιτάμ (μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο)

Ξεκινάμε!

  • 1 Η σάλτσα είναι πάντα μια καλή αρχή: χτύπησε σε ένα μπολ το Βιτάμ
    , ώσπου να αφρατέψει. Ρίξε μετά το μαϊντανό, χυμό λεμονιού, πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών
    ή μπαχαρικών, ανακατεύοντας φυσικά.
  • 2 Δέσε κάθε φιλετάκι με σπάγκο γύρω-γύρω (για να κρατήσει κατά το ψήσιμο το σχήμα του), αλατοπιπέρωσε (για προφανείς λόγους), ζέστανε τη 1½ κουταλιά Bιτάμ σε μεγάλο τηγάνι και σόταρε τα μοσχαρίσια φιλετάκια κι από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά (γιατί η ωμοφαγία δεν έχει επικρατήσει ακόμα).
  • 3 Όταν ψηθούν τα φιλετάκια, τα σβήνεις με το χυμό λεμονιού, αφαιρείς το σπάγκο, τα βάζεις σε μια πιατέλα με τα λαχανικά και τα περιχύνεις με τη λεμονάτη σάλτσα. Σέρβιρε το μενταγιόν αμέσως!

Καλή όρεξη!

Για extra γεύση στη σάλτσα ο Chef προτείνει να συμπληρώσετε ένα τριμμένο Κυβάκι Μυρωδικών Knorr.
Το τέλειο ριζότο

για τέλειο ριζότο να χρησιμοποιείτε το σωστό ρύζι. Arborio ή η γνωστή Καρόλινα είναι τα καλύτερα!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: