Μη σας τρομάζει το λαδερό. Είναι το γιουβέτσι που αγαπήσατε! Παραδοσιακό αλλά και cookoo αυτό το γιουβέτσι μοσχαράκι δε θα θέλετε να το αφήσετε από.. το πιάτο σας!

Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Μοσχαράκι γιουβέτσι

>60'
Μέτριο

Μη σας τρομάζει το λαδερό. Είναι το γιουβέτσι που αγαπήσατε!

node-744


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • ½ κιλό κριθαράκι
  • 2 φλιτζ. Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδo
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • ½ κουταλάκι μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Κόψε το κρέας σε μικρούς κύβoυς, ξέπλυνέ τα καλά, στράγγιξέ τα και αλατοπιπέρωσέ τα κιόλας.
  • 2 Σε μια καυτή κατσαρόλα, σόταρε πρώτα το κρέας, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν, μετά πρόσθεσε το κρεμμύδι και συνέχισε, γυρίζοντάς τα, ώστε όλα να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • 3 Ρίξε τώρα 4 φλιτζάνια νερό, σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράσε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
  • 4 Συνεχίζουμε! Πρόσθεσε στην κατσαρόλα την τριμμένη τομάτα, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι, ανακάτεψε και βράσε για 5-6 λεπτά ακόμα. Μετά ρίξε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε γάστρα, πρόσθεσε το κριθαράκι, 2 φλιτζάνια νερό και ψήσε για περίπου 30 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C (μην ξεχνάς, να ανακατεύεις τακτικά, γιατί στο κριθαράκι αρέσει να κολλάει στον πάτο της γάστρας).
  • 5 Βγάλε τη γάστρα από το φούρνο, κάνε υπομονή 5-10 λεπτά να κρυώσει το φαγητό, και σέρβιρε!

Καλή όρεξη!

Το παραδοσιακό ελληνικό μοσχαράκι γιουβέτσι απαιτεί αυθεντική τομάτα, γι' αυτό και ο Chef χρησιμοποιεί Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη, που θα δώσει όλη τη νοστιμιά του σπιτικού κοκκινιστού.
Πώς θα ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα,

Για να ξεφλουδίσετε κάστανα, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε ένα σταυρό στο κέλυφος κάθε κάστανου. Ρίξτε τα κάστανα σε βραστό νερό και αφήστε να βράσουν 10 λεπτά περίπου, για να χαλαρώσει το φλούδι. Βγάλτε από τη φωτιά και με μια κουτάλα βγάζετε λίγα-λίγα τα κάστανα από το νερό και τα ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμα ζεστά

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: