Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κόκκινη πιπεριά και πάπρικα

15-30'
Εύκολο

Αν τα βλέπετε όλα κόκκινα, είναι από την πιπεριά και την πάπρικα.

node-1406


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα σε φιλετάκια
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα πιπεριά
  • 4 κ.σ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Ξεκινάμε!

  • 1 Εν αρχή ην η σάλτσα... Βέβαια, πρέπει να τη φτιάξεις κιόλας. Γι' αυτό, βάλε τις πιπεριές ολόκληρες, τις τομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο.
  • 2 Αλατοπιπέρωσε, ράντισε με ελαιόλαδο
    και ψήσε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά.
  • 3 Μετά ξεφλούδισε τις πιπεριές και πέταξε τα σπόρια, χωρίς να ξεχάσεις να κρατήσεις σε ένα μπολ το ζουμί που βγάζουν.
  • 4 Χτύπησε στο πολυμίξερ τις τομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι με το Bιτάμ και όλα τα μυρωδικά. Αυτό ήταν!
  • 5 Τα υπόλοιπα είναι εύκολη υπόθεση. Ζεσταίνεις πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, βάζεις τα φιλετάκια με το αλατοπίπερο και το μείγμα μπαχαρικών
    , τα ψήνεις για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά και τέλος τα σερβίρεις με τη σάλτσα, η οποία σημειωτέον συνοδεύει ωραιότατα και ένα φιλέτο ψαριού σοτέ ή μια μακαρονάδα.

Καλή όρεξη!

Μια συνταγή της Ελένης Ψυχούλη
Για extra γεύση στα χοιρινά φιλετάκια ο Chef προτείνει να τα πασπαλίσετε με ένα τριμμένο Κυβάκι Μυρωδικών Knorr Σκόρδο ή Aromat λαχανικών.
Το σωστό μαγείρεμα

Είναι προτιμότερο να ρίχνετε ζεστό νερό για συμπλήρωμα στο φαγητό (την ώρα που βράζει). Το κρύο νερό ανακόπτει την βράση και σκληραίνει το κρέας

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: