Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κόκκινη πιπεριά και πάπρικα

15-30'
Εύκολο

Αν τα βλέπετε όλα κόκκινα, είναι από την πιπεριά και την πάπρικα.

node-1406


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα σε φιλετάκια
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα πιπεριά
  • 4 κ.σ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Ξεκινάμε!

  • 1 Εν αρχή ην η σάλτσα... Βέβαια, πρέπει να τη φτιάξεις κιόλας. Γι' αυτό, βάλε τις πιπεριές ολόκληρες, τις τομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο.
  • 2 Αλατοπιπέρωσε, ράντισε με ελαιόλαδο
    και ψήσε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά.
  • 3 Μετά ξεφλούδισε τις πιπεριές και πέταξε τα σπόρια, χωρίς να ξεχάσεις να κρατήσεις σε ένα μπολ το ζουμί που βγάζουν.
  • 4 Χτύπησε στο πολυμίξερ τις τομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι με το Bιτάμ και όλα τα μυρωδικά. Αυτό ήταν!
  • 5 Τα υπόλοιπα είναι εύκολη υπόθεση. Ζεσταίνεις πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, βάζεις τα φιλετάκια με το αλατοπίπερο και το μείγμα μπαχαρικών
    , τα ψήνεις για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά και τέλος τα σερβίρεις με τη σάλτσα, η οποία σημειωτέον συνοδεύει ωραιότατα και ένα φιλέτο ψαριού σοτέ ή μια μακαρονάδα.

Καλή όρεξη!

Μια συνταγή της Ελένης Ψυχούλη
Για extra γεύση στα χοιρινά φιλετάκια ο Chef προτείνει να τα πασπαλίσετε με ένα τριμμένο Κυβάκι Μυρωδικών Knorr Σκόρδο ή Aromat λαχανικών.
H συμπεριφορά μιας γλυκιάς barbecue sauce

Όταν χρησιμοποιείται γλυκιά barbecue sauce προσθέστε την τα τελευταία 3 λεπτά του ψησίματος ή ακόμα καλύτερα μετά το ψήσιμο, στο σερβίρισμα. Αν την τοποθετήσετε εξ’ αρχής θα κάψετε τη ζάχαρη που περιέχει και η γεύση δεν θα είναι η αναμενόμενη. (Le Monde)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: