Μία από τις 315 συνταγές με: Κρέας

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με σέλινο

>60'
Εύκολο

Αυτό το πιάτο είναι κλασικό, νόστιμο και γιορτινό!

node-2276


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 1 κιλό σέλινο με τα φύλλα του
  • 1 σελινόριζα μικρή
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 Knorr σπιτικό μουκέτο μυρωδικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο ζωμό από το βραστό μας

Ξεκινάμε!

  • 1 Σε μία κατσαρόλα με νερό βάλε το κομμένο σέλινο και άστο να αχνίσει.
  • 2 Καθάρισε και κόψε σε κύβο
    υς τα καρότα, το κρεμμύδι και μια φέτα σελινόριζα.
  • 3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    Άλτις παραδοσιακό, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια σόταρε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα, τη σελινόριζα και μετά βάλε και το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό στο τηγάνι για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια τα αδειάζεις στην κατσαρόλα με το σέλινο που αχνίζει.
  • 4 Πρόσθεσε τώρα τον ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο νερό και τον Knorr σπιτικό μπουκέτο μυρωδικών, ανακάτεψέ τα και άστα σε μέτρια φωτιά να βράσουν.
  • 5 Πάμε στο αυγολέμονο τώρα! Σε ένα ποτήρι βάλε λίγο κρύο νερό και διάλυσε το αλεύρι. Πάρε 2-3 μεγάλες κουταλιές από το ζωμό και ρίξτες σε ένα κατσαρόλι.
  • 6 Σε ένα μπολ σπάσε τα αυγά και χτύπα τα με έναν αυγοδάρτη. Μόλις δέσουν, πρόσθεσε σιγά σιγά το αλευρόνερο και συνέχισε να ανακατεύεις. Στη συνέχεια βάζεις αλάτι και πιπέρι, στίβεις ένα λεμόνι και ρίχνεις στο μείγμα με τα αυγά τον ζωμό που έχεις κρατήσει από το κρέας ενώ παράλληλα συνεχίζεις να ανακατεύεις απαλά για να μην κόψει το αυγολέμονο.
  • 7 Βάλε τώρα το αυγολέμονο στη φωτιά και ανακάτεψέ το μέχρι να πήξει. Ρίξε τώρα τη σάλτσα στο χοιρινό και το Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με σέλινο είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

O Chef χρησιμοποίησε το Μπουκέτο Μυρωδικών Knorr Σπιτικός, γιατί διαλύεται εύκολα και θα δέσει ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα υλικά ανεβάζοντας μαγικά τη γεύση.
Το σωστό μαγείρεμα

Είναι προτιμότερο να ρίχνετε ζεστό νερό για συμπλήρωμα στο φαγητό (την ώρα που βράζει). Το κρύο νερό ανακόπτει την βράση και σκληραίνει το κρέας

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: