Αυγά ποσέ με σπανάκι. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο ευέλικτο είναι το σπανάκι (για τα αυγά το ξέραμε). Cookoo συνατγή για αυγά ποσέ που θα σας κάνουν να δείτε τα αυγά με άλλο στόμα!

Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Αβγά ποσέ με σπανάκι

15-30'
Εύκολο

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο ευέλικτο είναι το σπανάκι (για τα αβγά το ξέραμε).

node-955


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 6 αβγά
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • Αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε, ξέπλυνε και βράσε για 5 λεπτά το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό. Μετά κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στράγγιξε το σπανάκι και βάλ’ το σε πιάτα: είναι το κρεβατάκι όπου θα ξαπλώσουν τα αβγά.
  • 2 Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, πρόσθεσε το ξύδι, σπάσε τα αβγά και βράσ’ τα για 4-5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλεις.
  • 3 Βάλε τα αβγά με μια τρυπητή κουτάλα στα πιάτα πάνω από το σπανάκι, περίχυσε με το λάδι
    , αλατοπιπέρωσε και στο τραπέζι!

Καλή όρεξη!

Ο Chef επιλέγει να περιχύσει το πιάτο με Άλτις Αγουρέλαιο, ένα λάδι πικάντικο, με πλούσια φρουτώδη γεύση και έντονο πράσινο χρώμα που θα ταιριάξει ιδανικά.
Λάχανο-κουνουπίδι, χρειάζονται σωστό ξέβγαλμα!

Όταν αγοράζετε λάχανο ή κουνουπίδι πρέπει να είναι βαριά και τα φύλλα τους σφικτά, φρέσκα και τραγανά. Πριν τα μαγειρέψετε καλό είναι να τα ξεπλένετε με νερό και ξύδι γιατί το ξύδι σκοτώνει τους διάφορους μικροοργανισμούς.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: