Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Γεμιστά με ρύζι

>60'
Εύκολο

Χιλιομαγειρεμένο και χιλιοαγαπημένο!

node-2364


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4-5 ντομάτες
  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φλυτζάνια ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • 2 κούπες ρύζι Καρολίνα
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 κ.γ. extra γεύση ζωμό Knorr σε κόκκους λαχανικών
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού πλύνεις τα λαχανικά, κόψε το καπάκι από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες και άδειασε το εσωτερικό τους προσεκτικά με ένα κουταλάκι.
  • 2 Στη συνέχεια πάρε τη ψίχα από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες και λιώσε τις ξεχωριστά σε ένα μούλτι.
  • 3 Πάρε τώρα τις πιπεριές και άδειασε τα σπόρια από μέσα τους.
  • 4 Ωραία! Βάλε τώρα μέσα σε ένα ταψί τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και πασπάλισέ τις με λίγο αλάτι και ζάχαρη.
  • 5 Όταν το κάνεις αυτό, βάλε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια και σοτάρισε με λίγο λάδι
    μέχρι να ροδίσουν.
  • 6 Πρόσθεσε τώρα το ρύζι μαζί με το ζωμό λαχανικών και ανακάτεψε για 2-3 λεπτά.
  • 7 Στη συνέχεια ρίξε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, τη μισή ψίχα από τις ντομάτες και όλη από τις μελιτζάνες. Ρίξε και λίγο αλατοπίπερο, ανακάτεψε καλά και βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • 8 Πάρε τώρα τα λαχανικά, γέμισέ τα με το μείγμα κατά 3/4 περίπου και κλείσε τα με το καπάκι τους.
  • 9 Κόψε τώρα τις πατάτες, αλατοπιπέρωσε και ρίξε τις μέσα στο ταψί, ενδιάμεσα από τα γεμιστά.
  • 10 Τέλος, ρίξε πάνω από τα γεμιστά το υπόλοιπο ελαιόλαδo, τη ψίχα ντομάτας που έχει περισσέψει και 2 φλυτζάνια νερό.
  • 11 Ο φούρνος είναι όλος δικός σου τώρα! Ψήσε στους 180ο C για 90 λεπτά περίπου και τα γεμιστά με ρύζι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Για πλούσιο ζωμό στο λεπτό o Chef χρησιμοποιεί 1 κ. γ. extra γεύση ζωμό Knorr σε κόκκους.
’Αοσμο καθάρισμα σκόρδου

Για να καθαρίσετε εύκολα και άοσμα σκελίδες σκόρδου, ζεματίστε τες για λίγα λεπτά. Θα ξεφλουδιστούν σχεδόν μόνες τους. Καθαρίστε πολλές σκελίδες και καταψύξτε τες στην κατάψυξη, για να μην χρειαστεί να το ξανακάνετε σύντομα!
Διατηρούνται άψογα

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: