Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Γεμιστά ρολά μελιτζάνας

30-45'
Εύκολο

Δίνουν άλλο νόημα στη φράση "κατέβασε τα ρολά"

node-2358


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 μελιτζάνες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • Κυβάκια τυριού της επιλογής σας
  • Τυρί τριμμένο (ό,τι έχετε στο ψυγείο)
  • Eλαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Οδοντογλυφίδες

Ξεκινάμε!

  • 1 Πλύνε τις μελιτζάνες και στη συνέχεια κόψε τις σε φέτες και ρίξε τους αλάτι.
  • 2 Πάρε τώρα ένα τηγάνι και βάλε ελαιόλαδo να κάψει. Όταν είναι έτοιμο τηγάνισε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές.
  • 3 Όταν ετοιμαστούν, τύλιξε τις με ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι
    και άφησέ τις να κρυώσουν λίγο.
  • 4 Στη συνέχεια, πάρε μία μία τις φέτες και βάλε μέσα ένα κομματάκι τυρί και μια λωρίδα πιπεριάς.
  • 5 Μετά, δίπλωσε τις μελιτζάνες σα ρολό και στερέωσε με οδοντοφλυφίδες.
  • 6 Όταν το κάνεις αυτό, πάρε ένα ταψί και τοποθέτησε όλες τις μελιτζάνες μέσα. Ρίξε τώρα και λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω τους και φύγαμε για το φούρνο.
  • 7 Βάλε το ταψί μέσα, ψήσε στους 220ο C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και τα γεμιστά ρολά μελιτζάνας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Ο Chef τηγανίζει τις μελιτζάνες σε Άλτις Απαλό, το οποίο είναι ελαφρύ και δεν θα τις βαρύνει.
Πώς να φτιάξετε λιαστές ντομάτες

Κόβετε μακρόστενες ώριμες ντομάτες στη μέση, τις στρώνετε σε ξύλο με τη σάρκα προς τα πάνω και τις αλατίζετε, ρίχνοντας και λίγο ζάχαρη. Τις αφήνετε στον ήλιο ώσπου να ξεραθούν και τη νύχτα τις μαζεύετε. Διατηρούνται πάρα πολύ καλά σε βάζα με λάδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: