Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Γεμιστά ρολά μελιτζάνας

30-45'
Εύκολο

Δίνουν άλλο νόημα στη φράση "κατέβασε τα ρολά"

node-2358


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 μελιτζάνες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • Κυβάκια τυριού της επιλογής σας
  • Τυρί τριμμένο (ό,τι έχετε στο ψυγείο)
  • Eλαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Οδοντογλυφίδες

Ξεκινάμε!

  • 1 Πλύνε τις μελιτζάνες και στη συνέχεια κόψε τις σε φέτες και ρίξε τους αλάτι.
  • 2 Πάρε τώρα ένα τηγάνι και βάλε ελαιόλαδo να κάψει. Όταν είναι έτοιμο τηγάνισε τις μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές.
  • 3 Όταν ετοιμαστούν, τύλιξε τις με ένα χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι
    και άφησέ τις να κρυώσουν λίγο.
  • 4 Στη συνέχεια, πάρε μία μία τις φέτες και βάλε μέσα ένα κομματάκι τυρί και μια λωρίδα πιπεριάς.
  • 5 Μετά, δίπλωσε τις μελιτζάνες σα ρολό και στερέωσε με οδοντοφλυφίδες.
  • 6 Όταν το κάνεις αυτό, πάρε ένα ταψί και τοποθέτησε όλες τις μελιτζάνες μέσα. Ρίξε τώρα και λίγο τριμμένο τυράκι από πάνω τους και φύγαμε για το φούρνο.
  • 7 Βάλε το ταψί μέσα, ψήσε στους 220ο C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και τα γεμιστά ρολά μελιτζάνας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Ο Chef τηγανίζει τις μελιτζάνες σε Άλτις Απαλό, το οποίο είναι ελαφρύ και δεν θα τις βαρύνει.
Βελούδινος πουρές

’Ασπρος και βελούδινος θα γίνει ο πουρές αν χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή του ζεστό αντί για κρύο γάλα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: