Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά

30-45'
Εύκολο

Τόσο νόστιμα που θα τα μαδήσεις!

node-2370


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 24 μεγάλα κολοκυθολούλουδα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 3/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 κούπας άνηθο
  • 1 Pummaro κλασικό ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας δυόσμο
  • 1/4 κούπας μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το ρύζι με το Pummaro
    , το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδo.
  • 2 Στη συνέχεια, στρώσε στον πάτο μιας κατσαρόλας τα κοτσάνια από τα αρωματικά. Κατά αυτόν τον τρόπο τα γεμιστά δεν θα κολλήσουν στον πάτο και θα πάρει και το φαγητό επιπλέον άρωμα.
  • 3 Αφού κόψεις τα κοτσάνια και αφαιρέσεις τα μικρά πράσινα σέπαλα και τον κίτρινο στύλο, γέμισε τα κολοκυθολούλουδα με το μείγμα ρυζιού μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους. Μετά, στρίψε τα πέταλα ώστε να μην μπορεί να χυθεί η γέμιση και βάλε τα στην κατσαρόλα.
  • 4 Πασπάλισε τώρα με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
    .
  • 5 Όταν το κάνεις αυτό, σκέπασε την κατσαρόλα με ένα πιάτο και στη συνέχεια ρίξε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα τοιχώματα του πιάτου.
  • 6 Τέλος, καπάκωσε την κατσαρόλα και βάλε την στη φωτιά. Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά περίπου.
  • 7 Τα κολοκυθολούλουδα είναι έτοιμα. Τρίψε από πάνω λίγο ανθότυρο ή μαλακή μυζήθρα και σερβίρεις.

Καλή όρεξη!

Tο Pummaro Σπιτική τομάτα από τον τρίφτη θα δώσει στο ρύζι έντονο χρώμα και υπέροχη γεύση.
Βιολογικός καθαρισμός κουνουπιδιού:

Τοποθετήστε το κουνουπίδι για 15 λεπτά σε κρύο αλατισμένο νερό για να φύγουν έντομα, κάμπιες και σαλιγκάρια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: