Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Κολοκυθομπούρεκο

>60'
Δύσκολο

Μάλιστα! Το γαλακτομπούρεκο δεν έχει το μονοπώλιο των μπουρεκιών!

node-1549


Σιγουρέψου ότι έχεις:

Ξεκινάμε!

  • 1 Αλάτισε τα κολοκύθια και άφησέ τα να μείνουν ½ ώρα.
  • 2 Ετοίμασε τη ζύμη όπως στη συνταγή με τα χορτοκαλίτσουνα και μετά άνοιξέ τη σε 3 φύλλα, το ένα μεγαλύτερο που θα στρώσεις σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
  • 3 Τύλιξε τώρα τα κολοκύθια στο αλεύρι και βάλ’ τα σε μια σειρά πάνω στη ζύμη. Μάλλον όμως θα αισθάνονται μοναξιά έτσι… Ανακάτεψε, λοιπόν, όλα τα τυριά στο μπολ και σκέπασε τα κολοκύθια με μια στρώση τυριών, πασπάλισε με δυόσμο και βάλε πάλι κολοκύθια, τυριά, δυόσμο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • 4 Χτύπησε το γάλα με το αβγό, ρίξε το μείγμα πάνω στην τελευταία στρώση και σκέπασε τη γέμιση με το άλλο φύλλο.
  • 5 Άλειψε το φύλλο με αβγό, χάραξέ το, ρίξε στις χαραματιές λίγο ελαιόλαδο
    , πασπάλισε με το σουσάμι και ψήσε το ωραίο σου κολοκυθομπούρεκο 1 ώρα και 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Καλή όρεξη!

Ο Chef επιλέγει Άλτις Απαλό για να περιχύσει τις χαράξεις που έχει κάνει στη ζύμη. Έτσι αυτή θα ψηθεί όμορφα αποκτώντας υπέροχο χρώμα.
Το σωστό βράσιμο των λαχανικών:

Βράστε τα λαχανικά σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό με αλάτι, ώστε να μη χάσουν το έντονο χρώμα τους. Εξαίρεση αποτελούν: πατάτες, καρότα, ρίζα σέλινο, παντζάρια, κουνουπίδι, μπρόκολα, κολοκυθάκια, σπανάκι, κρεμμύδια πρέπει να μπουν στην κατσαρόλα όσο το νερό είναι κρύο.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: