Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Κολοκυθομπούρεκο

>60'
Δύσκολο

Μάλιστα! Το γαλακτομπούρεκο δεν έχει το μονοπώλιο των μπουρεκιών!

node-1549


Σιγουρέψου ότι έχεις:

Ξεκινάμε!

  • 1 Αλάτισε τα κολοκύθια και άφησέ τα να μείνουν ½ ώρα.
  • 2 Ετοίμασε τη ζύμη όπως στη συνταγή με τα χορτοκαλίτσουνα και μετά άνοιξέ τη σε 3 φύλλα, το ένα μεγαλύτερο που θα στρώσεις σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
  • 3 Τύλιξε τώρα τα κολοκύθια στο αλεύρι και βάλ’ τα σε μια σειρά πάνω στη ζύμη. Μάλλον όμως θα αισθάνονται μοναξιά έτσι… Ανακάτεψε, λοιπόν, όλα τα τυριά στο μπολ και σκέπασε τα κολοκύθια με μια στρώση τυριών, πασπάλισε με δυόσμο και βάλε πάλι κολοκύθια, τυριά, δυόσμο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • 4 Χτύπησε το γάλα με το αβγό, ρίξε το μείγμα πάνω στην τελευταία στρώση και σκέπασε τη γέμιση με το άλλο φύλλο.
  • 5 Άλειψε το φύλλο με αβγό, χάραξέ το, ρίξε στις χαραματιές λίγο ελαιόλαδο
    , πασπάλισε με το σουσάμι και ψήσε το ωραίο σου κολοκυθομπούρεκο 1 ώρα και 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Καλή όρεξη!

Ο Chef επιλέγει Άλτις Απαλό για να περιχύσει τις χαράξεις που έχει κάνει στη ζύμη. Έτσι αυτή θα ψηθεί όμορφα αποκτώντας υπέροχο χρώμα.
Σκόρδο... η εναλλακτική οδός

Αν το σκόρδο σας αρέσει αλλά σας ... θερίζει το στομάχι, ένας τρόπος να το κάνετε ηπιότερο είναι ο ακόλουθος: Τυλίξτε το κεφάλι του σκόρδου σε αλουμινόχαρτο και ή βράστε το ή ψήστε το για 1/2 ώρα στο φούρνο. Το σκόρδο θα διατηρήσει τις ευεργετικές του ιδιότητες και δεν θα σας ενοχλήσει το στομάχι!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: