Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Κρασάτα σπαράγγια με κινόα και τσίπουρο

15-30'
Εύκολο

Όταν η Λατινική Αμερική συνάντησε την Ελλάδα.

node-2380


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κούπα κινόα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 250 γρ. σπαράγγια
  • 1 κούπα αρακά
  • 1/3 κούπας τσίπουρο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Κάρυ
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο πράσο και σοτάρισέ τα με ελαιόλαδο
    .
  • 2 Στη συνέχεια, πρόσθεσε την κινόα και τον αρακά και καρύκευσε με αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Αφού τα ανακατέψεις καλά, σβήσε με το τσίπουρο.
  • 3 Αφού το κάνεις αυτό, ρίξε μέσα στην κατσαρόλα 3 κούπες νερό και το ζωμό λαχανικών και ανακάτεψε.
  • 4 Όταν βεβαιωθείς ότι το φαγητό έχει τραβήξει το ζουμί του, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άσε το φαγητό λίγο να κρυώσει.
  • 5 Τα σπαράγγια με κινόα και τσίπουρο είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Αν θες μπορείς να προσθέσεις και κάπαρη.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Σπιτικό ζωμό λαχανικών Knorr έναν αρμονικό και γευστικά πλούσιο συνδυασμό προσεκτικά επιλεγμένων συστατικών. Διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα.
Μαλακές πατάτες φούρνου

Για να μην ξεραίνονται οι πατάτες στο φούρνο, προσθέστε μισό ποτήρι νερό ή και περισσότερο (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού). Θα γίνουν μαλακές και βελούδινες σαν να έχουν πάρει βράση στο ζουμί τους!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: