Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Μαροκινό πλιγούρι με κιμά και πιπεριές

15-30'
Εύκολο

Κάποιες γεύσεις έχουν γεννηθεί για να μαγεύουν.

node-2316


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • 2 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων και 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 φλιτζάνι καρότα τριμμένα
  • 4 κ.σ. ξανθές σταφίδες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/5 κ.γ. κρεμμύδι ή σκόρδο σε σκόνη
  • 1/5 κ.γ. κανέλα
  • 1/5 φλιτζάνι έτοιμος βρασμένος ζωμός βοδινού (1 κύβος Knorr και 200 γρ. νερό)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 15 αμύγδαλα ανάλατα ελαφρώς κοπανισμένα
  • Αλάτι

Ξεκινάμε!

  • 1 Πριν μαγειρέψεις το πλιγούρι διάβασε τις οδηγίες του πακέτου.
  • 2 Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή μεγάλη κατσαρόλα) ζέστανε το λάδι
    σε μέτρια φωτιά.
  • 3 Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κιμά, τις πιπεριές, τα καρότα, τις σταφίδες, το κύμινο, τη σκόνη κρεμμυδιού και αλάτι και ανακάτεψε καλά σπάζοντας τον κιμά σε μικρά κομματάκια, για περίπου 7-8 λεπτά.
  • 4 Πάρε τώρα ένα μπολάκι και χτύπα μέσα το αλεύρι μαζί με τον ζωμό. Όταν βεβαιωθείς ότι το αλεύρι έχει διαλυθεί ρίξε το στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει.
  • 5 Έτοιμο το Μαροκινό πλιγούρι με κιμά και πιπεριές. Γαρνίρεις με τα αμύγδαλα και σερβίρεις μαζί με το πλιγούρι που είχες φτιάξει στην αρχή.

Καλή όρεξη!

Άλτις Κλασικό: Γλυκιά, ισορροπημένη γεύση και ένα μοναδικό διακριτικό άρωμα φρούτων και φρέσκου καρπού. Ιδανικό για το σοτάρισμα του κιμά με το πληγούρι και τις πιπεριές.
Αγκινάρες

Διαλέγετε αγκινάρες σφιχτές, κλειστές, με κοτσάνι φρέσκο - να δείχνει ότι έχει κοπεί πρόσφατα. Αν δεν τις καθαρίσετε και καταναλώσετε αμέσως, βάλτε τις σε νερό όπως ακριβώς θα κάνατε με ένα μπουκέτο λουλούδια, για λίγες μόνο μέρες. Κόψτε το κοτσάνι ακριβώς κάτω από την αγκινάρα. Τα πολύ φρέσκα κοτσάνια μπορείτε να τα μαγειρέψετε. Αρχίστε να αφαιρείτε τα εξωτερικά, σκληρά φύλλα, μέχρι να εμφανιστεί το 'κουπάκι' της αγκινάρας. Κόψτε το πάνω μέρος των φύλων (περίπου 3 εκ.) εγκάρσια και αφαιρέστε το

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: