Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Νουντλς με λαχανικά στο τηγάνι

15-30'
Εύκολο

Οι Κινέζοι τρώνε τα παντα με νουντλς. Κάτι θα ξέρουν!

node-2267


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 400γρ. noodles
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο SOL
  • 3 κούπες λαχανικά κομμένα σε λεπτές μακριές φέτες
  • καρότα
  • αγγουράκια
  • κολοκυθάκια
  • γλυκές πιπεριές
  • λάχανο
  • σέλινο
  • μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ελαφριάς σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουτ.γλυκού καβουρδισμένο σουσαμέλαιο

Ξεκινάμε!

  • 1 Πριν κάνεις οτιδήποτε πάρε μία μέτρια κατσαρόλα και βράσε λίγο νερό αφού πρώτα προσθέσεις λίγο αλάτι.
  • 2 Ρίξε μέσα τα νουντλς και μαγείρεψέ τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να τα παραβράσεις.
  • 3 Τώρα στράγγισέ τα και άστα κάτω από κρύο νερό για μισό λεπτό περίπου.Όταν τελειώσετε το ψήσιμο τους, στραγγίξετε αμέσως και αφήστε τα κάτω από κρύο νερό για μισό λεπτό περίπου. Στη συνέχεια πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • 4 Σε ένα γουόκ (αν δεν έχεις σε βαθύ τηγάνι) βάλε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και άστο να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τώρα το κρεμμύδι, σωτάρισε μέχρι να γυαλίσει και αλατοπιπέρωσέ το.
  • 5 Σειρά έχει τώρα η σάλτσα σόγιας, το καβουρδισμένο σουσαμέλαιο και το μέλι. Βάλτα σε ένα ποτήρι και ανακάτεψέ τα μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά.
  • 6 Πάρε τώρα τα βρασμένα νουντλς και βάλτα στο γουόκ μαζί με τα λαχανικά και ανακάτεψε. Στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε τη σάλτσα που έχεις φτιάξει και ανακάτεψε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • 7 Τα νουντλς με λαχανικά είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί ηλιέλαιο Sol που είναι ελαφρύ σε γεύση, πλούσιο σε πολυακόρεστα και περιέχει Βιτάμίνη Ε που του δίνει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Βιολογικός καθαρισμός κουνουπιδιού:

Τοποθετήστε το κουνουπίδι για 15 λεπτά σε κρύο αλατισμένο νερό για να φύγουν έντομα, κάμπιες και σαλιγκάρια.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: