Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Ντομάτες γεμιστές με αυγά

15-30'
Εύκολο

Περίσσεψαν ντομάτες; Φτιάξε νοστιμότατες ντομάτες γεμιστές!

node-2334


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 6 ώριμες ντομάτες που έχουν περισσέψει
  • 6 αυγά
  • Τυρί φέτα ή ανθότυρο σε κομματάκια
  • 1 κ.σ. Φυτίνη με βούτυρο
  • Ρίγανη
  • 6 τουφίτσες μαϊντανό ή βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζάχαρη

Ξεκινάμε!

  • 1 Πάρε τις ντομάτες που έχουν περισσέψει και αφού τις πλύνεις κόψε από πάνω το καπάκι και άδειασε από μέσα τη σάρκα (άφησε όμως λίγη στη βάση).
  • 2 Αφού αλείψεις ένα πιρέξ με λίγο Φuτίνη με βούτυρο, βάλε μέσα τις ντομάτες και ρίξε από πάνω σε κάθε μία αντίστοιχα λίγο αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ένα σπασμένο αυγό .
  • 3 Στη συνέχεια ρίξε λίγη φέτα ή ανθότυρο, λίγο ακόμα Φυτίνη
    λιωμένη, πιπέρι και ρίγανη.
  • 4 Τέλος, βάλε το πιρέξ στο φούρνο και ψήσε για 15-20 λεπτά στους 200ο C περίπου. Οι γεμιστές ντομάτες με αυγά είναι έτοιμες για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί Φυτίνη με ελαιόλαδο για πιο δυνατή γεύση στα μαγειρευτά φούρνου και κατσαρόλας.
Πώς θα καθαρίσετε τα πράσα

Για να καθαρίσετε πράσα, πρώτα βγάλτε, αν υπάρχουν, τα χτυπημένα εξωτερικά φύλλα. Κόψτε τις άκριες με τις ρίζες και τις σκληρές άκριες των φύλλων. Με ένα μυτερό μαχαίρι, τρυπήστε το πράσο 5 εκατ. περίπου κάτω από το πράσινο μέρος και κόψτε προς την πάνω άκρη ώστε να χωρίσετε το πράσο στα δύο. Βυθίστε την μεριά των φύλλων σε μια λεκάνη με νερό και ανακινείστε ζωηρά ή ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: