Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Πατάτες της γιαγιάς

>60'
Εύκολο

Ίσως η γιαγιά σου να μην της έφτιαχνε, αλλά είναι τόσο νόστιμες, που θα μπορούσε!

node-498


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 250 γρ. ζαμπόν φέτες
  • 250 γρ. ζαμπόν φέτες
  • 250 γρ. τυρί Έμενταλ σε φέτες + 1 κουταλιά στιγμιαίο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε τις πατάτες, ξέπλυνέ τις, κόψ΄ τις σε λεπτές στρογγυλές φέτες και αλατοπιπέρωσέ τις.
  • 2 Στη συνέχεια, άπλωσε σε ένα πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος μία στρώση πατάτες και μία στρώση ζαμπόν, πρόσθεσε το Βιτάμ
    και πασπάλισε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι. Άπλωσε πάλι μία στρώση πατάτες, μία στρώση τυρί Έμενταλ, πρόσθεσε το Bιτάμ και πασπάλισε με παρμεζάνα και το στιγμιαίο ζωμό.
  • 3 Σαν να επαναλαμβανόμαστε ε; Τι να κάνουμε… Πρέπει να επαναλάβεις την παραπάνω διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • 4 Ψήσε 1 ώρα περίπου σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C, και σέρβιρε για πρώτο πιάτο ή και για γαρνιτούρα σε κρέας ή κοτόπουλο –αλλά αυτό είναι μια άλλη συνταγή.

Καλή όρεξη!

O Chef χρησιμοποιεί Knorr Σπιτικό ζωμό κότας που διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιεί.
Πώς θα ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα,

Για να ξεφλουδίσετε κάστανα, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε ένα σταυρό στο κέλυφος κάθε κάστανου. Ρίξτε τα κάστανα σε βραστό νερό και αφήστε να βράσουν 10 λεπτά περίπου, για να χαλαρώσει το φλούδι. Βγάλτε από τη φωτιά και με μια κουτάλα βγάζετε λίγα-λίγα τα κάστανα από το νερό και τα ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμα ζεστά

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: