Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Πατάτες της γιαγιάς

>60'
Εύκολο

Ίσως η γιαγιά σου να μην της έφτιαχνε, αλλά είναι τόσο νόστιμες, που θα μπορούσε!

node-498


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 250 γρ. ζαμπόν φέτες
  • 250 γρ. ζαμπόν φέτες
  • 250 γρ. τυρί Έμενταλ σε φέτες + 1 κουταλιά στιγμιαίο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε τις πατάτες, ξέπλυνέ τις, κόψ΄ τις σε λεπτές στρογγυλές φέτες και αλατοπιπέρωσέ τις.
  • 2 Στη συνέχεια, άπλωσε σε ένα πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος μία στρώση πατάτες και μία στρώση ζαμπόν, πρόσθεσε το Βιτάμ
    και πασπάλισε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι. Άπλωσε πάλι μία στρώση πατάτες, μία στρώση τυρί Έμενταλ, πρόσθεσε το Bιτάμ και πασπάλισε με παρμεζάνα και το στιγμιαίο ζωμό.
  • 3 Σαν να επαναλαμβανόμαστε ε; Τι να κάνουμε… Πρέπει να επαναλάβεις την παραπάνω διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • 4 Ψήσε 1 ώρα περίπου σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200°C, και σέρβιρε για πρώτο πιάτο ή και για γαρνιτούρα σε κρέας ή κοτόπουλο –αλλά αυτό είναι μια άλλη συνταγή.

Καλή όρεξη!

O Chef χρησιμοποιεί Knorr Σπιτικό ζωμό κότας που διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιεί.
Αλάτι στο φαγητό

Μαγειρέψατε την αγαπημένη σας συνταγή και παράπεσε το αλάτι. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ απλά. Επιστρατέψτε ένα αχρησιμοποίητο σφουγγάρι, βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί και θα απορροφήσει το αλάτι. Επαναλάβετε δυο - τρεις φορές, τοποθετώντας το σφουγγάρι σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά και αφού το έχετε ξεπλύνει. Αν σκοπεύετε να ξαναζεστάνετε το φαγητό, τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα ή το ταψί, πατάτες που απορροφούν το αλάτι. Αφαιρέστε τις πριν το σερβίρισμα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: