Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Πλιγούρι με σάλτσα ντομάτας

30-45'
Εύκολο

Όταν πλιγουρεύεσαι κάτι νόστιμο και εύκολο!

node-2367


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κ.σ Flora soft με βούτυρο
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 1 ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι
  • Ξερή μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 1 κ.γ. Knorr extra γεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών

Ξεκινάμε!

  • 1 Μούλιασε το πλιγούρι σε μια μικρή λεκάνη με νερό για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια σούρωσέ το.
  • 2 Πάρε τώρα μια κατσαρόλα , βάλε το Flora Soft με βούτυρο και σόταρε τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
  • 3 Όταν γίνει αυτό, πρόσθεσε τις ντομάτες και το ζωμό λαχανικών και άφησέ τα να βράσουν και να πιουν τα υγρά τους.
  • 4 Μετά, πρόσθεσε το μπούκοβο και το κύμινο, ανακάτεψε λίγο και στη συνέχεια πρόσθεσε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίξε μέσα και το πλιγούρι.
  • 5 Άφησέ το τώρα μέχρι να απορροφήσει το ζουμάκι και να είναι σπυρωτό.
  • 6 Το πλιγούρι με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμο να το σερβίρεις με λίγο μαϊντανό και τριμμένη μυζήθρα ή ανθότυρο.

Καλή όρεξη!

Ο Chef χρησιμοποιεί 1 κ. γ. Knorr extra γεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών. Ένας απλός τρόπος να προσθέσετε Extra Γεύση σε όλα τα φαγητά σας με μία μόνο κίνηση.
Αγκινάρες

Διαλέγετε αγκινάρες σφιχτές, κλειστές, με κοτσάνι φρέσκο - να δείχνει ότι έχει κοπεί πρόσφατα. Αν δεν τις καθαρίσετε και καταναλώσετε αμέσως, βάλτε τις σε νερό όπως ακριβώς θα κάνατε με ένα μπουκέτο λουλούδια, για λίγες μόνο μέρες. Κόψτε το κοτσάνι ακριβώς κάτω από την αγκινάρα. Τα πολύ φρέσκα κοτσάνια μπορείτε να τα μαγειρέψετε. Αρχίστε να αφαιρείτε τα εξωτερικά, σκληρά φύλλα, μέχρι να εμφανιστεί το 'κουπάκι' της αγκινάρας. Κόψτε το πάνω μέρος των φύλων (περίπου 3 εκ.) εγκάρσια και αφαιρέστε το

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: