Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Πρασόπιτα

30-45'
Μέτριο

Έχει κι η πρασόπιτα τη θέση της στο Πάνθεον των πιτών.

node-1693


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 250 γρ. Βιτάμ
  • 4 αυγά
  • ½ λιτ. γάλα
  • 4 πράσα χοντροκομμένα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
  • Αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Σόταρε για 10 λεπτά το πράσο με το μισό Βιτάμ
    σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μετά πρόσθεσε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, και απόσυρε από τη φωτιά.
  • 2 Ύστερα χτύπα με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, πρόσθεσε την κεφαλογραβιέρα και τα πράσα και ανακάτεψε. Αυτό είναι το μείγμα για την πρασόπιτα.
  • 3 Στρώσε τον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ με το υπόλοιπο Bιτάμ λιωμένο και στρώσε μέσα τα μισά φύλλα, αλειμμένο το καθένα καλά με λιωμένο Bιτάμ. Από πάνω τοποθέτησε το μείγμα για την πρασόπιτα, σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα (το καθένα αλειμμένο πάλι με Bιτάμ) και χάραξε την επιφάνεια της πίτας με κοφτερό μαχαίρι.
  • 4 Ψήσε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35 περίπου λεπτά και σέρβιρέ τη ζεστή ή κρύα.

Καλή όρεξη!

Ο Chef αλείφει το φύλλο της πίτας με Βιτάμ Culinesse, για να εξασφαλίσει ότι θα γίνει τραγανό και νόστιμο κατά το ψήσιμο της.
Άνηθος και μαϊντανός, πάντα διαθέσιμοι

Πλύνετε καλά τον άνηθο ή τον μαϊντανό, ψιλοκόψτε τον και στεγνώστε τον. Μετά κλείστε τον σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: