Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Πρασόριζο με λαδοτύρι

15-30'

Πλούσια γεύση που δεν θα σου κοστίσει ακριβά!

node-2413


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 πράσα
  • 3 κλωναράκια σέλινο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ½ κιλό ρύζι γλασέ
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λαδοτύρι Μυτηλίνης για το πασπάλισμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, βάλε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνέ το καλά.
  • 2 Στη συνέχεια, βάλε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο
    και τσιγάρισε το κρεμμύδι.
  • 3 Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές, πρόσθεσε το πράσο και το σέλινο και ανακάτεψέ τα με μια ξύλινη κουτάλα.
  • 4 Αφού ρίξεις ½ λίτρο βραστό νερό μαζί με το ζωμό λαχανικών και το ανάλογο αλατοπίπερο, πρόσθεσε το ρύζι και αφού ανακατέψεις, σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και άσε τα να βράσουν.
  • 5 Μετά από 10-15 λεπτά κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, πασπάλισε με το λαδοτύρι και το πρασόριζο με λαδοτύρι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

O Chef τσιγαρίζει το κρεμμύδι με Άλτις απαλό, ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κλείνει μέσα του το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης, των αγρών, της μαντζουράνας και του χαμομηλιού, αρμονικά δεμένα με το άρωμα της ελιάς, ανταμείβοντας τους επιλεκτικούς με τη φίνα γεύση του.
Διάφανα παγάκια

Για πεντακάθαρα, εντυπωσιακά, διάφανα παγάκια, χρησιμοποιείστε βραστό νερό!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: