Μία από τις 146 συνταγές με: Όσπρια

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης

30-45'

Ένα πιάτο με υπέροχο άρωμα αλλά και χρώμα!

node-2425


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3 φλ.τσ. ρύζι καρναρόλι
  • 6-7 στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 6-7 φλ.τσ. "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 6 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1 κρεμμύδι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγα φύλλα ρόκας

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά, ζέστανε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Όταν γίνει αυτό, ρίξε τον κρόκο Κοζάνης και άφησέ τον να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • 2 Πάρε τώρα μια άλλη κατσαρόλα, λιώσε μέσα 4 κουταλιές από τη μαργαρίνη και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • 3 Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ρύζι και σόταρέ το για 3-4 λεπτά.
  • 4 Σβήσε τώρα με το κρασί και αφού εξατμιστεί, άρχισε να ρίχνεις σιγά σιγά το ζωμό. Φρόντισε πριν ρίξεις την επόμενη κουταλιά με το ζωμό να έχει απορροφηθεί η προηγούμενη.
  • 5 Όταν το ρύζι γίνει μαλακό και κρεμώδες, κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξε την υπόλοιπη μαργαρίνη και αφού κρυώσει λίγο, πρόσθεσε το γιαούρτι και το πιπέρι και ανακάτεψε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
  • 6 Τέλος, σκέπασε την κατσαρόλα, άφησε για 5 λεπτά και αφού γαρνίρεις με λίγα φύλλα ρόκας το ριζότο με κρόκο Κοζάνης είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

O Chef χρησιμοποίησε ζωμό κότας Knorr Σπιτικός γιατί διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που χρησιμοποιεί στην κουζίνα.
Για διαφορετικά κοκκινιστά

Δοκιμάστε στα κάθε είδους κοκκινιστά αλλά και στη φασολάδα να προσθέσετε κατά το μαγείρεμα λίγη ξεραμένη πορτοκαλόφλουδα.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: