Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Σουτζουκάκια στιφάδο

15-30'
Εύκολο

Μην αφήσεις το όνομα να σε ξεγελάσει!

node-2376


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κιλό κιμάς σόγιας
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 500 γρ. Pummaro με κρεμμύδι
  • άνηθο
  • λίγο αλεύρι μαϊντανό κύμινο
  • δάφνη
  • σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο άλτις απαλό

Ξεκινάμε!

  • 1 Ξεκίνα βράζοντας τη σόγια να μέχρι να “πιει” το ζουμί της.
  • 2 Μόλις γίνει, την στίβεις (αν χρειάζεται).
  • 3 Πρόσθεσε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδo και άφησέ τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά.
  • 4 Ζύμωσε τα σουτζουκάκια , βάζοντας μέσα τους λίγο αλεσμένο κρεμμυδάκι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • 5 Μόλις ολοκληρώσεις να τους πλάθεις, πασπάλισέ τους με λίγο αλεύρι για να μη διαλυθούν.
  • 6 Βάλε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και από πάνω τα σουτζουκάκια.
  • 7 Πρόσθεσε τη δάφνη και τα μυρωδικά, το ελαιόλαδo και άφησέ τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι
    τους.

Καλή όρεξη!

Ο Chef επιλέγει Άλτις απαλό που προτείνεται κυρίως για λαδερά και κοκκινιστά όπου η γλυκιά γεύση του θα δέσει καλύτερα.
Τρυφερές πατάτες φούρνου:

Για να μην ξεραθούν οι πατάτες κατά το ψήσιμο, τις αλείφουμε πριν με λάδι.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: