Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Σπανακοτυρόπιτες

15-30'
Εύκολο

Σπανακόπιτα ή τυρόπιτα; Ψευτοδιλήμματα…

node-2226


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
  • 2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
  • 1½ κιλό σπανάκι
  • 300 γρ. τριμμένη φέτα
  • 2 τριμμένες φρυγανιές
  • 10-15 φύλλα από φύλλο κρούστας
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Καθάρισε και πλύνε πολύ καλά το σπανάκι (συνήθως έχει χώματα), κόψ’ το και βάλ’ το σκεπασμένο σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαραθεί. Μετά το στραγγίζεις κιόλας.
  • 2 Σόταρε τα κρεμμυδάκια με 2 κουταλιές Βιτάμ
    Culinesse και συμπλήρωσε με το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • 3 Άφησέ τα μερικά λεπτά και στη συνέχεια βάλε στο κόλπο τη φέτα, τα αυγά και τις φρυγανιές. Από τη μεριά της γέμισης για τις σπανακοτυρόπιτες είμαστε εντάξει.
  • 4 Κόψε τώρα τα φύλλα κρούστας στη μέση, άλειψε κάθε μισό με Bιτάμ Culinesse, τοποθέτησε δύο από αυτά το ένα πάνω στο άλλο και άπλωσε κατά μήκος τους 2 γεμάτες κουταλιές από τη γέμιση.
  • 5 Τύλιξε τη σπανακοτυρόπιτα σε ρολό και μετά κάν’ την σαλιγκάρι, αλείφοντάς την εξωτερικά με Bιτάμ Culinesse ώστε να μαλακώσει το φύλλο και να μη σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Το ίδιο κάνεις και με τις υπόλοιπες.
  • 6 Δεν απομένει παρά να τοποθετήσεις τρυφερά τις σπανακοτυρόπιτες σε ένα ταψί αλειμμένο με Bιτάμ Culinesse, να αλείψεις την επιφάνειά τους με λίγο ακόμα Bιτάμ Culinesse και να τις ψήσεις για μισή ώρα σε μέτριο φούρνο στους 200°C περίπου.

Καλή όρεξη!

Ιδανικό για το σοτάρισμα των φρέσκων μυρωδικών είναι το Βιτάμ Culinesse, που θα δώσει ένταση στη γεύση και στα αρώματά τους.
Ζωντανά λαχανικά και μετά το βράσιμο!

Για να διατηρηθούν πράσινα τα χορταρικά όταν τα βράζετε ρίχνετε ένα κουταλάκι σόδα στο νερό που βράζουν

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: