Στραπατσάδα γιαννιώτικη: Θα μπορούσε να είναι ένας λόγος να εγκατασταθεί κανείς στα Γιάννενα. Ή έστω να μάθει να τη μαγειρεύει…Αυτή η γιανιώτικη στραπατσάδα θα σου κάνει cookoo!

Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Στραπατσάδα γιαννιώτικη

15-30'
Εύκολο

Θα μπορούσε να είναι ένας λόγος να εγκατασταθεί κανείς στα Γιάννενα. Ή έστω να μάθει να τη μαγειρεύει…

node-927


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζ. Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη
  • 1 φλιτζ. φέτα θρυμματισμένη
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Χτύπα τα αβγά ελαφρά σε ένα μπολ, πρόσθεσε τη φέτα, τα φύλλα βασιλικού, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και ανακάτεψε.
  • 2 Ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι
    , πρόσθεσε το Pummaro
    Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη και σιγόβρασε, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά.
  • 3 Ρίξε στο τηγάνι το μείγμα με τα αβγά και ψήσε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με το πιρούνι, μέχρι να πήξουν τα αβγά - αυτή είναι κι η διαφορά της στραπατσάδας από την ομελέτα. Κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά και στο πιάτο!

Καλή όρεξη!

Για να εξασφαλίσει στη στραπατσάδα τα αρώματα και τη γεύση μίας φρεσκοκομμένης τομάτας, ο Chef επιλέγει Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον Τρίφτη.
Μαγειρευτά λαχανικά νόστιμα και τραγανά

Λαχανικά κατσαρόλας νόστιμα, τραγανά, χωρίς πολύ "ζουμί" και κυρίως λαχανικά που δεν έχουν λιώσει στο μαγείρεμα. Το μυστικό: Όχι πολύ έντονο βράσιμο σε πολύ νερό. Εκμεταλλευτείτε τους χυμούς τους και λίγη φρέσκια - κατά προτίμηση- τομάτα. Αφού σιγοβράσουν, δοκιμάστε τα. Αν "κρατάνε", προσθέστε λίγο νερό, χωρίς να τα ανακατέψετε με κουτάλες και τα σπάσετε. Υπομονετικό μαγείρεμα, γιατί… το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: