Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Τάρτα με σπαράγγια

15-30'
Μέτριο

Επειδή τάρτα δεν ισοδυναμεί με γλυκό.

node-2231


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 3 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα (π.χ. πικάντικη Αμφιλοχίας)
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 6 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κιλό σπαράγγια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
  • 6-8 φύλλα κρούστας
  • Αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφαίρεσε το ξυλώδες μέρος των σπαραγγιών και κόψε τις κορυφές τους, για να τις βάλεις σε μια μικρή κατσαρόλα με αλάτι και νερό που μόλις να τις σκεπάζει, να τις βράσεις σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν λίγο, να τις σουρώσεις και να τις αφήσεις στην άκρη.
  • 2 Τον δε κορμό των σπαραγγιών, βάλ’ τον να βράσει σε μια κατσαρόλα με το Βιτάμ
    Culinesse, τα κρεμμύδια, τα πράσα, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο
    μυρωδικών και νερό που να τα σκεπάζει. Μόλις τα λαχανικά απορροφήσουν τα υγρά τους και σχεδόν λιώσουν, πρόσθεσε το βασιλικό και τα τυριά, ανακάτεψε και άφησε κι αυτό το μείγμα κατά μέρος.
  • 3 Άλειψε καλά με το Bιτάμ Culinesse κάθε φύλλο κρούστας, στρώσ’ τα ένα-ένα σε ταψί και μετά φούρνισε την τάρτα για περίπου 5 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  • 4 Όταν η βάση της τάρτας πάρει χρώμα και γίνει τραγανιστή, βγάλ’ τη από το φούρνο, άφησέ τη λίγο να κρυώσει, γέμισέ τη με τη γέμιση λαχανικών και γάρνιρέ τη με τις κορυφές σπαραγγιών.

Καλή όρεξη!

Τα σπαράγγια θα αποκτήσουν αξεπέραστη νοστιμιά καθώς θα βράζουν με Βιτάμ Culinesse.
Νέος αέρας στο κάρβουνο

Δώστε άλλο αέρα στο ψήσιμο! Μαζέψτε κλαδιά από δάφνη, ρίγανη ή δενδρολίβανο, βρέξτε τα και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο. Ανοίξτε τρύπες με πιρούνι στο αλουμινόφυλλο και ρίξτε το στη θράκα που καιει κάτω από το ψητό. Η ευωδιά θα τυλίξει και δώσει το δικό της στίγμα στο φαγητό σας!

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: