Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Ταρτάκια με ντομάτα και ανθότυρο

15-30'
Μέτριο

Γευστικές και υγιεινές μπουκίτσες, που αναδύουν μεσογειακό άρωμα.

node-929


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. Βιτάμ Soft
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • 2 φλιτζ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 4-5 ροδέλες κατσικίσιο τυρί
  • ατομικά φορμάκια
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
  • ½ φλιτζ. Βιτάμ Soft για το άλειμμα

Ξεκινάμε!

  • 1 Κοσκίνισε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ, πρόσθεσε το Βιτάμ
    Soft και ζύμωσέ τα, ώστε να ενωθούν. Ρίξε μετά τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και ζύμωσε, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής. Πώς; Η ζύμη είναι πολύ ξερή; Πρόσθεσε λίγο νερό!
  • 2 Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τύλιξέ τη με διαφανή μεμβράνη και τη βάλ’ τη στο ψυγείο.
  • 3 Μετά από 30 λεπτά βγάλ’ την από το ψυγείο και κόψ’ τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια (αφού αφαιρέσεις τη μεμβράνη εννοείται). Άνοιξε τα κομμάτια σε χοντρά φύλλα με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και στρώσ’ τα στα φορμάκια, που τα έχεις αλείψει με Bιτάμ Soft.
  • 4 Τσέκαρε ότι η ζύμη καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα, τρύπησε με τα δόντια ενός πιρουνιού σε διάφορα σημεία και βάλε τα φορμάκια σε ταψί και το ταψί στο φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C, για να ψηθούν για 10 λεπτά.
  • 5 Μετά βγάλε το ταψί από το φούρνο, μοίρασε στα φορμάκια το ανθότυρο και τις φέτες ντομάτας, και βάλε πάλι το ταψί στο φούρνο να ψηθούν για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι δηλαδή να λιώσει το ανθότυρο.
  • 6 Βγάλε τέλος τα φορμάκια από το φούρνο, πρόσθεσε σε καθένα μία ροδέλα κατσικίσιου τυριού, άφησε για 5 λεπτά πριν ξεφορμάρεις και μπορείς να τα παρουσιάσεις.

Καλή όρεξη!

Το Βιτάμ Soft θα χαρίσει στη ζύμη γυαλιστερή υφή, εξαιρετική γεύση και θα την μαλακώσει κατάλληλα.
Το σημείο βρασμού των ζυμαρικών:

Βράστε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό κι αλάτι. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα κι όχι με μεταλλικό πιρούνι ή κουτάλα γιατί ρίχνει τη θερμοκρασία του βρασμού.Για να γίνουν τα ζυμαρικά Αλ Ντέντε χρειάζονται 8 λεπτά.Για να μην κολλάνε μεταξύ τους προσθέστε στο νερό μια κουταλιά ελαιόλαδο. Αν μετά το βράσιμο σκοπεύετε να τα βάλετε στο φούρνο, βράστε τα λιγότερο.Δοκιμάστε να προσθέστε στο νερό την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια ένα κρεμμύδι, δύο-τρείς σκελίδες σκόρο ή ένα κύβο Knorr.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: