Μία από τις 410 συνταγές με: Λαχανικά

Τσίλι κον κάρνε με κιμά σόγιας

15-30'
Εύκολο

Επειδή και οι χορτοφάγοι έχουν δικαίωμα στο Μεξικάνικο φαγητό!

node-2379


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 5 πολύχρωμες πιπεριές 
  • 2 πιπεριές κέρατο  
  • 500 γρ. κιμά σόγιας μουσκεμενος και στημενος  κιμας σογιας
  • 500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο με κρεμμύδι  
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μερίδα "Σπιτικό" ζωμό λαχανικών Knorr με 25% λιγότερο αλάτι
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού πλύνεις τις πιπεριές και τις ψιλοκόψεις, βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο
    να κάψει και σόταρέ τις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • 2 Στη συνέχεια, πάρε τον κιμά σόγιας, τον οποίο έχεις μουσκέψει και στύψει, και σόταρέ τον κι αυτόν.
  • 3 Μόλις σοταριστούν, βγάλε τα από το τηγάνι και ρίξε μέσα τη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, λίγο νερό από αυτό που μούσκεψες τον κιμά και λίγο ελαιόλαδo.
  • 4 Άφησε τη σάλτσα να ψηθεί για 10 λεπτά και μετά αφού προσθέσεις τις πιπεριές και το αλατοπίπερο, άφησε την σάλτσα μέχρι να γίνει πηχτή.
  • 5 Αυτό ήταν! Το τσίλι κον κάρνε με κιμά σόγιας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ κυριαρχεί το ζωηρό άρωμα της φρεσκοκομμένης ελιάς, και η πικάντικη γεύση που θα ανεβάσουν τις γευστικές επιδόσεις των πιάτων σας.
Πώς θα καθαρίσετε τα πράσα

Για να καθαρίσετε πράσα, πρώτα βγάλτε, αν υπάρχουν, τα χτυπημένα εξωτερικά φύλλα. Κόψτε τις άκριες με τις ρίζες και τις σκληρές άκριες των φύλλων. Με ένα μυτερό μαχαίρι, τρυπήστε το πράσο 5 εκατ. περίπου κάτω από το πράσινο μέρος και κόψτε προς την πάνω άκρη ώστε να χωρίσετε το πράσο στα δύο. Βυθίστε την μεριά των φύλλων σε μια λεκάνη με νερό και ανακινείστε ζωηρά ή ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: