Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Αργεντίνικη ομελέτα Γραχάμο

15-30'
Εύκολο

Όλη η Αργεντική στο τηγάνι σου!

node-2303


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 αυγά
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 180 γρ. βραστό ζαμπόν από μπούτι χοιρινό ή Χαμόν
  • 100 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις απαλό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αρχικά κόψε τις πατάτες σε μπαστουνάκια και τηγάνισέ τες.
  • 2 Στη συνέχεια πάρε χαρτί κουζίνας και και βάλε τις πατάτες πάνω να απορροφήσει το λάδι
    .
  • 3 Κόψε τώρα το ζαμπόν σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  • 4 Σε ένα τηγάνι ζέστανε καλά λίγο ελαιόλαδo και σόταρε το ζαμπόν μέχρι να γίνει τραγανό.
  • 5 Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα μπολ, άδειασέ τα πάνω στο ζαμπόν και άσε τα να τηγανιστούν σε μέτρια φωτιά.
  • 6 Τέλος, πρόσθεσε και τις τηγανιτές πατάτες και ανακάτεψε καλά ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλο το τηγάνι και να καλύψει τις πατάτες. Η Αργεντίνικη ομελέτα Γραχάμο είναι τώρα ζεστή και έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Ο Chef σοτάρει το ζαμπόν με Άλτις απαλό: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που κλείνει μέσα του το ξεχωριστό άρωμα της ελληνικής φύσης, των αγρών, της μαντζουράνας και του χαμομηλιού, αρμονικά δεμένα με το άρωμα της ελιάς, ανταμείβοντας τους επιλεκτικούς με τη φίνα γεύση του.
Χρυσοί Κανόνες

Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε… 1. Μαζέψτε μπροστά σας όλα τα υλικά και εργαλεία που χρειάζεστε για τη συνταγή που πρόκειται να εκτελέσετε. 2. Μετρήστε όλα τα υλικά πριν αρχίσετε να εκτελείτε τη συνταγή. 3. Προθερμάνετε το φούρνο στην κατάλληλη θερμοκρασία. (από τον σπουδαίο ζαχαροπλάστη και δημιουργό Michel Roux)

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: