Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Ινδικό ταντούρι με κοτόπουλο

15-30'
Εύκολο

Μυηθείτε στον κόσμο του εξωτικού φαγητού

node-2293


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • ½ κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • 1 σπιτικό ζωμό Knorr κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. τριμμένη ινδική καρύδα
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά τριμμένο ή σε σκόνη
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 10-15 κάσιους
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο
  • Φρέσκος κόλιανδρος

Ξεκινάμε!

  • 1 Πάρε το κρεμμύδι και αφού το κόψεις σε λωρίδες τσιγάρισέ το σε ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και τα κάσιους.
  • 2 Συνέχισε τώρα με το κοτόπουλο. Ρίξε του αλάτι και πιπέρι και βάλε το στο τηγάνι να σοταριστεί.
  • 3 Αφού προσθέσεις το γάλα καρύδας και λιώσεις το σπιτικό ζωμό Knorr κοτόπουλο, πρόσθεσε το γιαούρτι και την καρύδα.
  • 4 Αφού ανακατέψεις λίγο, σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι και άσε το σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Μην ξεχάσεις να το ανακατεύεις κατά διαστήματα και να προσθέσεις λίγο νερό εάν το ζουμί εξατμιστεί.
  • 5 Τέλος, πρόσθεσε τις σταφίδες και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και το Ινδικό κοτόπουλο κόρμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Εάν η σάλτσα δεν έχει πήξει, πρόσθεσε το αραιωμένο κορν φλάουερ.

Καλή όρεξη!

Ο Knorr Σπιτικός ζωμός κότας σε συνδυασμό με το γιαούρτι και την καρύδα θα αποτελέσουν μία υπέροχη σάλτσα για αυτό το ιδιαίτερο πιάτο.
Αυγό. Έιναι άραγε βρασμένο ή ωμό;

Δύσκολη απάντηση. Η γιαγιά σας θα το κοιτούσε στο φως και θα καταλάβαινε, αλλά εσείς δεν γνωρίζετε πως τα ξεχώριζε? Κι όμως υπάρχει τρόπος και μάλιστα απλούστατος. Τοποθετήστε πλαγιαστά το αυγό στον πάγκο της κουζίνας σας και στριφογυρίστε το. Αν το αυγό είναι σφιχτό, τότε θα στριφογυρίσει καμιά δεκαριά φορές. Αν είναι ωμό τότε τα υγρά του θα το εμποδίσουν να ολοκληρώσει ακόμα και μια περιστροφή.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: