Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Ινδικό Biryani

>60'
Εύκολο

Τα μπαχαρικά κάνουν όλη τη διαφορά!

node-2295


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 3 φλυτζάνια ρύζι basmati ή γιασεμιού
  • 2 καυτερές πράσινες πιπεριές ή μια πιπεριά κέρατο
  • 1 σπιτικό ζωμό Knorr κότας
  • 1 κ.γ. κοφτό κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 μέτρο κρεμμύδι
  • 1 φακελάκι τριμμένο κρόκο Κοζάνης
  • 150 ml γάλα καρύδας
  • Ηλιέλαιο Sol
  • 3 κ.σ. garam masala (αν δεν το βρεις στο εμπορίο μπορείς να το φτιάξεις με τα παρακάτω υλικά):
  • 10 γαρύφαλλα
  • 2 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 2 φύλλα αποξηραμένα Αιγύπτου
  • 3 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
  • 10 σπόρους κάρδαμου
  • 3 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1 σπόρο μοσχοκάρυδου
  • 1 μικρό ξύλο κανέλλας
  • ½ κ.γ. γλυκάνισο

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφού κόψεις το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια και το αλείψεις με το garam masala και τον κουρκουμά, πρόσθεσε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και άφησέ το να μαριναριστεί για μισή μέρα μέσα στο ψυγείο.
  • 2 Πάρε τώρα το γάλα καρύδας και αφού το ζεστάνεις ρίξε μέσα τον κρόκο Κοζάνης.
  • 3 Σε μια κατσαρόλα βάλε το ρύζι και στη συνέχεια πρόσθεσε τον σπιτικό ζωμό Knorr κότας μέσα σε νερό έτσι ώστε να καλύψει το ρύζι για 10 λεπτά.
  • 4 Όση ώρα ετοιμάζεται το ρύζι, κόψε ένα κρεμμύδι και σόταρέ το με λίγο λάδι
    σε ένα τηγάνι. Μόλις δεις ότι έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, πρόσθεσε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, ρίξε λίγο αλάτι και μαγείρεψε μέχρι το κρέας να ασπρίσει.
  • 5 Βάλε τώρα το κοτόπουλο σε μια γάστρα, ρίξε από πάνω του το ρύζι με όλα του τα υγρά και στο τέλος το μείγμα με το γάλα καρύδας και τον κρόκο Κοζάνης.
  • 6 Τέλος, καλύψέ το και ψήσε το φαγητό στον φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για 60 λεπτά. Το Ινδικό Biryani είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Το μυστικό της επιτυχίας αυτού του πιάτου βρίσκεται στον τρόπο παρασκευής του ρυζιού. Το σοτάρισμα, το βράσιμο και τέλος το ψήσιμο στο φούρνο με Knorr Σπιτικό ζωμό κότας θα το απογειώσουν γευστικά.
Καρυκεύματα – αρωματικά

Το κύμινο, το μοσχοκάρυδο όπως άλλωστε και το πιπέρι πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένα. Το κόλιανδρο και το μαχλέπι πρέπει να είναι χοντροκοπανισμένα. Τα καρυκεύματα και τα αρωματικά αν δεν αποτελούν πομάδα-μαρινάδα, μπαίνουν πάντα τελευταία στο μαγείρεμα, για να δώσουν όλο τον καλό εαυτό τους στη γεύση!Μεγάλη προσοχή στα "γλυκά" καρυκεύματα, μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλλο, γιατί μπορεί να μεταμορφώσουν το φαγητό - τόσο που να μην το αναγνωρίζετε! Είναι προτιμότερο να τα βάλετε στις σάλτσες και να μην τα αναμείξετε στο κυρίως φαγητό.

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: