Μία από τις 191 συνταγές με: Πουλερικά

Ινδικό Mandras με κοτόπουλο

15-30'
Εύκολο

Από τα πιο διάσημα πιάτα της Ινδίας!

node-2294


Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες
  • 700 ml γάλα καρύδας
  • 7 πράσινες πιπεριές τσίλι ή 3 πιπεριές κέρατο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 σπιτικό ζωμό Knorr κότας
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • Ηλιέλαιο Sol
  • 1 κ.σ. garam masala (αν δεν το βρεις στο εμπορίο μπορείς να το φτιάξεις με τα παρακάτω υλικά):
  • 10 γαρύφαλλα
  • 2 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 2 φύλλα αποξηραμένα Αιγύπτου
  • 3 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
  • 10 σπόρους κάρδαμου
  • 3 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1 σπόρο μοσχοκάρυδου
  • 1 μικρό ξύλο κανέλλας
  • ½ κ.γ. γλυκάνισο

Ξεκινάμε!

  • 1 Ανακάτεψε τον κουρκουμά με τη μισή ποσότητα garam masala και αφού αλείψεις με το μείγμα που έφτιαξες τα κομμάτια κοτόπουλου άφησέ τα στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • 2 Βάλε τώρα στο μίξερ το σκόρδο και 1 κ.σ. λάδι
    και πολτοποίησέ τα.
  • 3 Σε μια κατσαρόλα σώταρε τα κρεμμυδάκια, τα οποία έχεις κόψει πρώτα σε λωρίδες, πρόσθεσε τις πιπεριές, το υπόλοιπο garam masala και τον πολτό σκόρδου και ανακάτευέ το συνεχώς για 1 λεπτό περίπου.
  • 4 Στη συνέχεια, πρόσθεσε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και σώταρέ το έτσι ώστε να θωρακιστεί απ' όλες τις πλευρές.
  • 5 Αφού ρίξεις το γάλα καρύδας και σιγοβράσει για 20 λεπτά, πρόσθεσε ½ ποτήρι νερό και τον σπιτικό ζωμό Knorr κότας. Για να νοστιμίσει ρίξε λίγο αλάτι και στη συνέχεια σκέπασε και άσε το να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά.
  • 6 Από τη στιγμή που έχουν μπει στην κατσαρόλα όλα τα υλικά το ινδικό mandras με κοτόπουλο θα χρειαστεί 35-40 λεπτά για να γίνει. Μόλις δεις ότι το κρέας είναι ψημένο και η περισσότερη σάλτσα έχει απορροφηθεί, κατέβασε το φαγητό από τη φωτιά και σέρβιρέ το όπως είναι ζεστό.

Καλή όρεξη!

Ο Knorr Σπιτικός ζωμός κότας με το γάλα καρύδας και λίγο αλάτι θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο μείγμα που θα χαρίσει νοστιμιά στο κοτόπουλο.
Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό ξύδι!

Φτιάχνετε αρωματικό ξύδι προσθέτοντας, ανάλογα με το τι προτιμάτε, εστραγκόν, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μέντα, σκόρδο με μαύρο πιπέρι (κόκκο). Αναλογία: 3-4 κλωνάρια από το είδος που θα διαλέξετε –1/2 κιλό ξύδι

Θα σου κάνουν επίσης cookoo: